Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Säsongen snart slut också i Norge

-Endast tre omgångar återstår i Toppserien och LSK är nära guldet nu som i så fall blir klubbens första. Laget har tidigare ett flertal andraplatser under sina tidigare namn Team Strømmen och Setskog/Høland men i år tar man nog klivet upp på första plats. Man har de tre mittenlagen Klepp, Sandviken och Kolbotn kvar att möta. Det är dock tre ganska tuffa matcher och man tappade i våras poäng mot Klepp som dock är inne i en rejäl formsvacka nu. Kolbotn å sin sida har hittat formen på slutet och Sandviken har överraskat hela säsongen. Ändå känns tre segrar för LSK som den mest troliga utgången, men det kommer säkert en del nerver med i spelet nu.

Även om Arna-Bjørnar fortfarande har en teoretisk chans att nå guldet så är realistiskt sett Stabæk det enda hotet. Laget har klart bättre målsskillnad men måste vinna sina återstående matcher (Røa, Klepp, Trondheims-Ørn) och hoppas att LSK tappar tre poäng. Kattem och Røa ska ha två poängs avdrag i tabellen p.g.a. slarv med ekonomin.

– Det är klart för final i NM, norska cupen, där Røa ställs mot Stabæk. Amazon Grimstad, som har haft en miserabel säsong i ligan stod upp bra mot Stabæk i semifinalen och höll oavgjort en bra bit in i andra halvlek innan ligatvåan fick in bollen och sedan rann ifrån till 3-0. Røa var spelmässigt överraskande överlägsna mot Arna-Bjørnar i sin semifinal och vann enkelt med 3-1.

– Till skillnad från i Sverige där publiksnittet så långt har sjunkit (840 just nu jämfört med 924 för hela 2011) så har det i norska Toppserien skett en liten publikökning, men snittet ligger fortfarande strax under 200 per match. Arna-Bjørnar med ett snitt på 342 medans nästjumbon Kattem ligger i botten med ynka 91 i snitt.

– Det publicerades nyligen en artikel om Kopparbergs/Göteborgs nyförvärv inför 2013, Cathrine Dyngvold, i norska Fotballmagasinet.no. Där kan man läsa om hennes anledningar att komma och spela i Sverige som ligger både på det sportsliga och personliga planet.