Norge: Guldet nära för LSK

Regerande mästrarna Lillestrøm SK besegrade idag serietvåan Avaldsnes med 1-0 och utökade sin serieledning till tio poäng. Det är en ledning som man inte kommer att tappa när det nu återstår sex omgångar av Toppserien 2015. Gästerna inledde matchen piggast men sedan tog LSK över mer och mer och hade i andra halvlek ett klart spelövertag och segern var rättvis.

Lene Mykjåland satte målet i andra halvlek med ett missriktat inlägg som tog en snygg båge över annars mycket duktiga Adrianna Franch i Avaldsnes-målet. Matchens lirare var annars LSKs mittback Marita Skammelsrud Lund som såg till att Avaldsnes inte kom till särskilt många bra lägen. Anfallaren Isabell Herlovsen var också het i sin comeback efter skada och kom in i halvtid.

Freja Hellenberg var end svenska som fick speltid och spelade hela matchen i Avaldsnes mittförsvar och stod för en klart godkänd insats. Emma Lundh blev kvar på LSKs bänk hela matchen. På den bänken var också Mimmi Löfwenius tillbaka efter skada.