Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Norge: Stark inledning av Kolbotn

Kolbotn vann norska Toppserien senast 2006 och har sedan dess huserat strax bakomde allra bästa. I år har man dock fått en fin start på säsongen. I premiären blev det oavgjort mot mästarna LSK och i dagens tredje omgång besegrade man årets andra stora seriefavorit, Avaldsnes, med klara 3-0. Kan laget nu även hålla högre nivå mot övriga lag i serien så kanske man kan hänga med i toppen hela säsongen.

Jag såg bara första halvlek av matchen men där bjöd Kolbotn på välorganiserat försvarsspel över hela planen och namnkunniga Avaldsnes hade svårt att skapa lägen trots visst spelövertag. Kolbotn utnyttjade istället lagets lite röriga defensiv med två mål av finska nyförvärvet Juliette Kemppi och ett av Andrea Thun. Fanny Andersson startade som vanligt som vänsterytter och var nära att knorra in ett mål med högern i första halvlek och assisterade till det tredje målet i andra halvlek.

Kolbotn har framförallt ett väldigt bra mittfält där veteranen Solveig Gulbrandsen, trots den senaste tidens petningar, fortsatt visar landslagsklass. Hon kompletteras bra av engelska nyförvärvet Rachel Axon och starka framtida A-landslagsspelaren Karina Sævik. En som också känns som en framtida A-landslagsspelare är bolltrygga vänsterbacken ochi F19-landslagsspelaren Marit Bratberg Lund.

Regerande mästarinnorna LSK Kvinner passade på att ta ett tidigt kommando vad gäller målskillnad när man körde över nykomlingen Urædd med hela 11-0. Mimmi Löfwenius var en av nio målskyttar i matchen.