Notiser 11/12


Frankrike: PSG fick kämpa i kvällens bortamatch mot nykomlingen Hénin-Beaumont men lyckades vinna med matchen enda mål. Målet gjordes av Marie-Laure Delie som nu toppar skytteligan på 13 mål,ett mer än Gaëtane Thiney. Lotta Schelin är delad trea på 10 mål och Josefine Öqvist delad femma på 8 mål. PSG gick med segern upp på samma poäng som Juvisy och de båda lagen är sex poäng bakom Lyon.

Svenska Spel F19: Kopparbergs/Göteborg FC kommer tack vare samarbete med ett tiotal andra klubbar i Göteborgsregionen att ha ett lag i Svenska Spels F19-serie nästa år. Bra för fotbollen i Göteborg men framförallt bra för de spelare i KGFC som får lite speltid i Damallsvenskan. De får nu möta klart bättre motstånd än de lag långt ner i divisionerna som de har ställts mot i år.

Tyskland: Nilla Fischer gjorde ett av målen när Wolfsburg idag besegrade Freiburg med 4-1. Freiburg tog en tidig ledning i matchen men Wolfsburg vände och vann tillslut alltså klart. Med segern gick Wolfsburg förbi Turbine Potsdam i tabellen och upp på andra plats. Man har nu fem poäng upp till FFC Frankfurt menen match mindre spelad.

,