Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Notiser 14/9

Finland: Åland United besegrade Honka med 2-0 på bortaplan i ett viktigt toppmöte i den finska mästerskapsserien.. ÅU behåller därmed det försprång på åtta poäng som man hade ner till tvåan PK-35 efter grundserien. Man är nu mycket nära ligatiteln då det bara återstår tre omgångar.

Frankrike: PSG kom undan med blotta förskräckelsen men lyckades till slut besegra nykomlingen  ASJ Soyaux med 3-2 på bortaplan i den tredje ligaomgången. Kosovare Asllanis nya anfallskompis Marie-Laure Delie satte det matchavgörande målet, hennes andra för dagen, med kvarten kvar att spela. Soyaux har fått en fin start i högsta serien och hade en seger och en oavgjord inför dagens match. För PSG var det tredje raka segern men de två första insläppta målen. Övriga storlag spelar imorgon.

Italien: Den italienska fotbollssäsongen har dragit igång med diverse cupspel. Idag avgjordes Supercupen mellan ligamästarna Torres och cupmästarna Tavagnacco. Det var Torres som drog det längsta strået då man helt rättvist vann med 2-1. Pamela Conti fick en fin comeback i Torres efter några års frånvaro och inledde målskyttet med en frispark som letade sig in i mål. Tavagnaccos landslagsmittfältare Alessia Tuttino dundrade in kvitteringen strax därefter. Matchvinnare blev dock, som vanligt, Patrizia Panico, som satte segermålet i andra halvlek. Torres är som vanligt favorit till ligaguldet och känslan är att Tavagnacco nog saknar bredden för att riktigt utmana i år. Ligan drar igång om två veckor.

Landslaget: Kristianstads mittback Mia Carlsson ersätter klubbkamraten Marija Banusic, som åter tvingas tacka nej till landslaget p.g.a. skada. Det är första gången som 23-åriga Mia Carlsson finns med i en A-landslagstrupp men hon har en rad U-landskamper bakom sig, bl.a. i U23 där hon varit given den senaste tiden.

Tyskland: Bayern München har fått en bra start på ligasäsongen. Efter 1-1 borta mot regerande mästarna Wolfsburg senast besegrade man idag svårspelade SC Freiburg med 2-1. Bayern München har i år en klart bredare trupp och på bänken fanns idag förutom vassa amerikanska nyförvärvet Erika Tymrak även klubbens senaste tillskott, italienska landslagets vänsterback Raffaella Manieri.

Ett svar till Notiser 14/9