Notiser 16/1


Italien: Den tidigare uppskjutna matchen mellan Verona och Napoli i italienska ligan spelades idag. En viktig match för Verona i kampen om en Champions League-plats och man lyckades till slut också vinna med 2-1.  I början av andra halvlek, när laget hade en 2-0-ledning, fick Maria Karlsson sitt andra gula kort och visades av planen. Napoli tog tillvara på det numerära överläget men närmre än en reducering kom man inte. Serietrean Tavagnacco har fortsatt än match mindre spelad än övriga topplag eftersom deras uppskjutna matc mot Pordenone, som skulle ha spelats igår, åter fick ställas in.

Kina: Norge vann fyrnationsturneringen i Kina efter 2-0 mot Sydkorea, 1-0 mot Kina och 0-0 mot Kanada. En fin start som nygammal förbundskapten för Even Pellerud. Jag såg bara matchen mot Kina där man fick se ett hemmalag med ett mycket stort övertag i bollinnehav men man kunde också konstatera att Norge fortsatt har ett försvarsstarkt kollektiv med vassa kontringar

Island: Landslagsmeriterade anfallaren Kristín Ýr Bjarnadóttir lämnar Toppserie-nykomingen Avaldsnes och återvänder till Valur i isländska Pepsi-deild. 28-åringen är en pålitlig målskytt och har tidigare vunnit skytteligan på Island vid ett par tillfällen. KIF Örebros ytterback Ólína Viðarsdóttir förhandlar enligt NA med en norsk klubb. Både hon och mittfältaren Edda Garðarsdóttir kanske alltså också hamna i Norge liksom flera isländska spelare den senaste tiden. I vilket fall som helst så kommer de inte spela i Örebro i år.

Spanien: EM-nationerna Spanien och Ryssland möttes idag i en träningslandskamp i Murcia. Ett klart dominerande Spanien, som fortsatt har lite problem med målskyttet, lyckades till slut vinna med 2-1. Tyresös Verónica Boquete gjorde 1-0 men Rysslands Elena Morozova kvitterade. På övertid satte dock Jennifer Hermoso 2-1 till Spanien.

 

, , ,