Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Notiser 19/1

ita17Italien: Tavagnacco tog ett stort kliv mot den andra italienska Champions League-platsen när man idag på bortaplan besegrade Brescia med 2-1. Därmed passerade man just Brescia i tabellen trots att man har en match mindre spelad. Tavagnacco har under vinterns transferfönster också passat på att fylla sin utlandskvot med två amerikanska spelare, mittfältaren Kacie Oliver och snabba anfallaren Tia Nardella som nog ytterligare förstärker lagets aktier i kampen mot främst Brescia och Verona.  Skadedrabbade Verona vann med uddamålet (2-1) borta mot Chiasiellis utan sina svenskor Maria Karlsson (avstängd) och Stephanie Öhrström (skadad).

Island: Jag skrev här om dagen att anfallaren Kristín Ýr Bjarnadóttir var klar för isländska Valur. Enligt fotballmagasinet.no ska det dock röra sig om ett korttidskontrakt för att få matchträning under försäsongen för att sedan återvända till Norge eller eventuellt Sverige. På Valurs hemsida tycks man dock vara säkra på att hon kommer göra en hel del mål för klubben i sommar så där är man uppenbarligen hoppfulla på en förlängning. Fortsättning följer…

Tyskland: Turbine Potsdam blev idag mästare i det officiella tyska mästerskapet i inomhusfotboll när man i finalen besegrade Bundesliga-ledarna VfL Wolfsburg med 2-1 i finalen. Glädjande nog för svensk del så blev Antonia Göransson vald till turneringens bästa spelare.

USA: I USA är draftandet i NWSL i full gång. Jag är inte någon fan av draftingsystemet och mitt intresse för ligan sjunker för varje draftomgång, men jag ska inte börja klaga om det nu igen. Igår draftades fyra college-spelare per lag och snart ä det dags för ytterligare en draft. Först har dock klubbarna (häpnadsväckande nog!) möjlighet att värva fyra valfria spelare. Efter den efterkommande draften där ytterligare fem-sex spelare draftas finns sedan ytterligare en möjlighet att fritt värva upp till fyra spelare. Därefter får vi se vilka som ”blir över” och kan bli intressanta för diverse klubbar i bl.a. Sverige. Ja, ungefär så går det väl till i alla fall, hela ligan känns lite luddig för tillfället. equalizersoccer.com känns som den bästa sidan för att hålla koll på det hela för den som är intresserad.