Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Notiser 22/1

Island: Serbiska landslagskaptenen Danka Podovac byter klubb på Island.  Hon har de senaste åren varit en av ÍBVs absoluta nyckelspelare men kommer i fortsättningen spela för Stjarnan, som kommer vara en av seriefavoriterna även i år. Det står också klart att amerikanska anfallaren Ashley Bares lämnar Stjarnan.

Tyskland: Danska landslagsanfallaren Lise Overgaard Munk lämnar Brøndby för spel i FFC Frankfurt. Kanske är det hon som ska få fart på den tyska storklubbens bleka anfallsspel. Hon ligger förnärvarande tvåa i den danska skytteligan med 12 mål på 14 matcher. Skytteligan leds för övrigt av Sanne Troelsgaard Nielsen som jag nog tycker hade varit en än mer lysande värvning, när ska någon storklubb snappa upp henne? Ett annat lag med anfallsproblem är Gütersloh och de har gjort klart med österrikiska landslagsanfallaren Marion Gröbner. Laget, som har haft det riktigt tungt den senaste tiden har under vintern även värvat schweiziska landslagsspelaren Lara Keller.

USA: Den nya amerikanska förbundskaptenen Tom Sermanni har tagit ut sina första 29 landlagsspelare till ett februariläger med dubbla landskamper mot Skottland. Av de damallsvenska amerikanskorna så finns både Tyresös Christen Press och Göteborgs Yael Averbuch med i truppen. Skönt för dem att få chansen att visa upp sig direkt för den nya förbundskaptenen.

Värmland: Under förra året kom åter utförsäljning av Damallsvenskan upp på tapeten.  I Värmland har man redan tagit steget och två damserier har fått sponsrade namn, Avisligan (div 3) och Resultimaligan (div 4). Det värmländska fotbollförbundet blir därmed det första som ger sina seniorserier sponsornamn. Företagen satsar dock inte pengar på en specifik liga utan har fått namnge en liga för sina bidrag till den värmländska fotbollen. Läs mer i Värmlands Folkblad. På tal om Värmland, namn och sponsorer så är det också klart att Mallbacken i år kommer gå under namnet Mallbackens IF Sunne, något MIF Sunne blir det alltså inte.