Notiser 23/2


ita22Italien: Den italienska guldstriden spetsades idag till en aning när Torres förlorade hemma mot Brescia med 0-2. Landslagsanfallaren Barbara Bonansea gjorde båda målen för ligatrean som äntligen fick utdelning för det fina spel man presterat under säsongen. Närmre en Champions League-plats kom man dock inte eftersom Tavagnacco samtidigt bortabesegrade Verona med 3-1 i dagens andra toppmatch. Stephanie Öhrström var tillbaka i målet efter sin skada men med dagens förlust står det nog helt klart att hon och Maria Karlsson tyvärr inte får spela Champions League nästa år. Med åtta omgångar kvar skiljer bara en poäng mellan lagen i guldkampen.

Träningsmatcher: Matchen mellan Tyresö FF och Umeå IK slutade 1-1 efter mål av landslagsmittfältarna Emmelie Konradsson och Lisa Dahlkvist. Tyresö testade norska superlöftet Caroline Graham Hansen. UIK, som redan förra året stundtals spelade fin fotboll kommer nog vara lite stabilare i år och kan nog utmana om en plats topp 5 i Damallsvenskan i år. Jitex har hittills inte övertygat på försäsongen och idag blev det klar förlust mot de norska mästarna LSK Kvinner med 0-3. Positivare blev dagen för Mallbacken som också hade norskt motstånd och besegrade Røa med 3-0 borta. LSK känns dock just nu som ett mycket starkare lag än Røa, som har tappat en hel del viktiga spelare under vintern.

Tyskland: Frankfurt besegrade idag Bayer Leverkusen på bortaplan med 3-0 utan att imponera nämnvärt. Ett långsamt Frankfurt ägde mycket boll men skapade inte särskilt mycket mot ett ganska piggt Leverkusen som dock inte förvaltade sina målchanser. Frankfurt vinner ändå till slut på sin tyngd och delvis tack vare att motståndarna har en något för ojämn startelva för att kunna stå emot i 90 minuter. Australiensiskan Tameka Butt fick en drömstart i laget när hon dundrade in 2-0 i krysset. Rutinerade Kerstin Garefrekes gjorde övriga mål och var också nära att göra ett snyggt självmål, men räddades av ribban. Sara Thunebro var åter bänkad och har fått ytteröigare konkurrens på ytterbacksplats där idag Svenja Huth, vanligtvis yttermittfältare, fick chansen.

 

,