Notiser 24/1


Elitettan: Hovås Billdal har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv från Jitex, nämligen Caroline Lindblad. Sedan tidigare är det ju klart att även Nanna Jansson lämnar Jitex för Elitettan-klubben. 28-åriga Lindblad har i år inte spelat någon match i Damallsvenskan men har tidigare gjort nära 50 matcher på damallsvensk nivå.

Polen: Polsk fotboll och den polska ligan är på rejäl frammarch men som så ofta när det satsas så blir det ibland ekonomiska problem. Seriefyran Pogoń Szczecin har drabbats av ekonomiska problem och även lite konflikter i klubben ryktas det om. Ett par spelare och ledare har lämnat men man har ändå lyckats värva Kameruns landslagsspelare Gabrielle Onguene. Däremot har man svårt att få ihop pengar till flygbiljetten tillbaka från Nigeria för rutinerade Kikelomo Ajayi.

Ryssland: Flera ryska lag (Rossiyanka, Zvezda och Ryazan) befinner sig på träningsläger på Cypern där det väntar träningsmatcher mot varandra och även mot cypriotiska mästarna Apollon. Sofia Jakobsson finns inte med i Rossiyankas trupp och har säkert fortfarande förhoppningar om en lösning med en annan klubb. Rossiyanka ska under träningslägret testa några potentiella nyförvärv inför kvartsfinalerna mot VfL Wolfsburg i Champions League.

Serbien: En konflikt pågår i den serbiska ligan där regerande mästarna och Kobbarbergs/Göteborgs åttondelsfinalmotståndare i Champions League, ŽFK Spartak Subotica, kräver upprättelse från förbundet då man anser att uppstickaren ŽFK Crvena Zvezda (mer kända som Röda Stjärnan) använt otilllåtna spelare. Spartak lämnade i protest walk-over till lagens möte i höstas med en 0-3-förlust som följd. Lagen ligger därför nu inför vårsäsongen på samma poäng i kampen om ligatiteln. Spartak har under vintern värvat stabila Kristina Krstić och Milena Nikolić men unga löftet Jelena Čanković kan vara på väg till tyska Freiburg.

 

, ,