Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Notiser 6/4

VM-kval: IFK Norrköpings mittfältare Dafina Memedov, som är född i Sverige men spelar för Albaniens landslag, gjorde idag sitt första landslagsmål när Lettland besegrades med 2-0. Albaniens damlandslag bildades så sent som 2011 och är för första gången med i de här sammanhangen. Dagens match ingår i förkvalet till VM-kvalet mot VM 2015 och Albanien har nu goda chanser att nå det egentliga kvalspelet.

F19: Sverige har sit EM-öde i egna händer inför den sista gruppspelsmatchen mot Irland på tisdag efter att man idag fått 2-2 mot Italien. Marija Banušić gjorde båda Sveriges mål. Irland toppar gruppen med två segrar och det krävs svensk seger i sista matchen för att vinna gruppen och vara helt säkra på avancemang.

Träningsmatcher: ”Dåligt genrep, bra premiär” är det ett par lag som får hoppas på efter dagens matcher. Mallbackens IF utan några några landslags och U-landslagsspelare föll mot Elitettans IK Sirius med 0-2 efter tvåsnabba mål under matchens fem första minuter. Ett styrkebesked från Sirius och inte särskilt imponerande av Mallbacken. Tungt genrep var det också för Elitettans IFK Kalmar som föll med hela 0-3 mot division 1-laget IFK Nyköping. Även IFK Kalmar saknade flera viktiga spelare.