Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Susanne Nilsson till Serbien

Sunnanås nyförvärv Susanne Nilsson är på landslagsläger med det serbiska landslaget. Eftersom båda hennes föräldrar är från Serbien har hon dubbelt medborgarskap och om hon vill kan hon därmed spela för Serbien istället för Sverige. I dagsläget har hon säkerligen betydligt större chans att bli förstemålvakt där men hon får nog också anses vara en av de största framtidshoppen på målvaktssidan i Sverige så ur svensk synvinkel blir det förhoppningsvis bara träningsläger. Susanne Nilsson har gjort en rad U-landskamper för Sverige, men spel med ett A-landslag lockar förstås.    Läs hela artikeln i Norran.

Men vem vet, kanske öppnas dörren till det svenska A-landslaget redan i år. Så sent som igår skrev Aftonbladet om en svensk målvaktskris som syftar på Hedvih Lindahls korsbandsskada och Sofia Lundgrens ryggproblem. Om det vill sig illa så är kanske ingen av dem tillgängliga för spel i EM, men det är fortfarande långt kvar dit. Mitt förstaval på målvaktsposten är dock fortfarande Kristin Hammarström och där bakom finns fortsatt Carola Söberg som främsta alternativ om övriga är skadade. Där bakom finns det några lite mer, ur landslagsperspektiv, orutinerade målvakter som just Susanne Nilsson, Veronas Stephanie Öhrström och kanske Umeås Malin Reuterwall. Det känns ändå som att det kan dröja ett par år till innan någon annan än de fyra med A-landlagsmeriter får chansen. Om det skulle krisa till sig rejält under våren finns ju också superrutinerade Caroline Jönsson.

Till landslagslägret de kommande dagarna har dock Pia Sundhage kallat in Tyresös lovande målvakt Jessica Höglander som var med och tog guld i F19-EM i somras. Kul för henne att få visa upp sig upp sig för förbundskaptenen även om jag har svårt att se att hon skulle bli aktuell för EM redan i år. Dock helt rätt att låta en så lovande målvakt känna på landslagsläger som inspiration. Hon ersätter alltså Sofia Lundgren. Även Carina Holmberg har fått lämna återbud p.g.a. sjukdom och ersätts av Malin Levenstad.

Relaterade inlägg: Susanne Nilsson till Sunnanå – 23 spelare till februarilägret

 

Ett svar till Susanne Nilsson till Serbien