Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

NWSL: Comebacker och debuter

nwslEn hel del europeiskor testar NWSL under sommaren och en hel del australiensiska spelare är också på plats efter asiatiska mästerskapen. Veró Boquete debuterade i natt för Portland Thorns i amerikanska NWSL. Någon drömdebut blev det inte utan istället en storförlust 0-5 mot Western New York Flash.

Gästerna ville mer och spelade smartare och anförda Carli Lloyd och Samantha Kerr vann man rättvist. Man fick dock också spela med en spelare mer under stora delar av matchen efter att Portlands målvakt Nadine Angerer fick en straff emot sig och blev utvisad i första halvlek.

Alex Morgan gjorde comeback efter lång skadefrånvaro men har en bit kvar till toppformen även om hon glänste till ibland. Även kanadensiska storstjärnan Christine Sinclair ser ut att ha en bit till toppformen och hon har inte imponerat i inledningen av NWSL. Fjolårsmästarna är inte bland de fyra slutspelslagen just nu.

Seattle Reign toppar fortsatt NWSL och vann i natt toppmötet mot Chicago Red Stars med 3-1.Två nya mål av Kim Little som toppar skytteligan, en hel del mål har dock kommit på straff. Nu ska hon göra sig redo för årets viktigaste match med Skottland, VM-kval mot Sverige på söndag.