Olika truppbeslut för avgående förbundskaptener


Precis som Thomas Dennerby så kommer även Per Johansson sluta som förbundskapten för damernas handbollslandslag efter en mindre lyckad OS-insats. Till skillnad från Dennerby avslutar han dock sin tid som förbundskapten med att testa lite nytt. Han ger fyra spelare från det framgångrika U20-landslaget chansen i de två avslutande matcherna och uttrycker att det ska bli spännande att testa fyra av de bärande spelarna från det unga VM-guld-laget.

Fotbollslandslagets OS-insats var inte heller fullkomligt lysande men några förändringar i truppen värda namnet blev det inte. Dennerby som själv uttryckt att om han skulle fortsatt som förbundskapten kanske hade testat en spelare som Elin Rubensson, en av de bärande i F19-landslagets EM-insats som ledde till guld. Han valde dock att inte ta ut några nya yngre spelare i sin sista landslagstrupp för att inte ge dem några förhoppningar nu när det blir ny förbundskapten.

Jag måste nog säga att jag klart hade föredragit handbollstaktiken i detta fall. För något bättre tillfälle än att ge unga hungriga spelare chansen än precis efter ett mästerskap finns nog inte. Absolut ingen press på spelarna och en chans för honom att ge någon spelare han tror på en liten extra plattform att stå på. Det är ju trots allt vuxna individer det handlar om som säkerligen är fullt kapabla att förstå att en plats i en trupp nu inte innebär att man är klar för EM nästa sommar.  Lite äldre spelare som haft långa säsonger med hårt matchande lider nog inte heller av att vila lite.