OS – 11:an


OS-truppen är uttagen så nu är det bara att börja spekulera om hur startelvan i OS ska se ut. Följande lag skulle jag gärna se även om jag inte tror jag får min vilja igenom fullt ut. När jag tar på mig förbundskaptensrollen är jag just nu helt säker på 9 av 11 positioner, endast vänsterytter och målvakt jag är lite tveksam på.

Målvakt: Hedvig Lindahl kommer vara förstavalet även i denna turnering. Tidigare år har jag varit mer tveksam till det än i år då jag inte tycker någon svensk målvakt har imponerat överdrivet mycket. Jag tycker dock det är dags att Sofia Lundgren får fullt förtroende denna gång.

Backar:  Linda Sembrant och Emma Berglund kommer säkerligen bilda mittlås i OS. Jag skulle dock fortfarande hellre se Sembrant tillsammans med Malin Levenstad eftersom jag tycker de har dominerat mest i Damallsvenskan i år och oftast varit prickfria. Jag tror också det är två spelare som kompletterar varandra bra. Chansen att de spelar tillsammans är nog ytterst liten med tanke på att de inte spelat tillsammans i träningslandskamperna. Det som talar för Levenstad är möjligtvis att Lina Nilsson nu känns som ett hett alternativ på ytterbacksplats och att deras samspel redan fungerar mycket bra i Malmö. Sara Thunebro känns åter given på vänsterbacksplats efter att formen börjat komma tillbaka rejält på slutet.

Mittfält/Forwards:  Nilla Fischer har visat bra formbesked på slutet och känns given i en defensiv mittfältsroll. Caroline Seger, som ofta fått ta den offensiva centrala rollen ser jag helst bredvid Fischer i en mer defensiv roll. Johanna Almgren har imponerat den lilla speltd hon fått i de senaste landskamperna och får hon vara fortsatt skadefri tycker jag hon ska in i laget. Det ska också en fortsatt mycket formstark Kosovare Asllani. På vänsterytterplats är jag mer osäker. Antonia Göransson löper oftast rätt och bra men slarvar lite för mycket i de avgörande momenten. Sofia Jakobsson tycker jag nästan gör det bäst som renodlad toppforward och bör ha en riktigt offensiv roll om hon startar. Valet fallet på Marie Hammarström som är något defensivare är de andra två och gärna går in i planen. Det kan ge Almgren friare tyglar offensivt samtidigt som man får in den vassaste vänsterfoten vid fasta situationer. Lotta Schelin på topp förstås!