OS: Sinclair och Tancredi i bronsmatchen


Efter Christine Sinclairs och Melissa Tancredis kritiska uttalanden om domaren efter den dramatiska semifinalen mellan USA och Kanada så hade det inte varit oväntat om någon av dem eller båda hade blivit avstängda från morgondagens bronsmatch. FIFA har dock valt att ta itu med problemet efter OS och eventuella avstängningar kommer alltså inte påverka turneringen.

Det är väl på sätt och vis ett bra beslut eftersom domarens insats trots allt inte kändes klockren och man vill ju gärna se de bästa spelarna i de avgörande matcherna. Jag har dock lite mindre sympati för kanadensiskorna idag. Melissa Tancredi som gjorde en fantastiskt match spelade också hårt och fult. Vad som på repriser faktiskt ser ut som ett avsiktligt tramp på Carli Lloyds huvud ger en lite dålig eftersmak. Döm själva av det här YouTube-klippet. Dessutom ska målvakten Erin McLeod redan i halvtid ha blivit tillsagd för att ha hållit i bollen för länge vilket gör att den indirekta frisparken för maskning känns något mer motiverad även om ett kort kanske hade varit mer på sin plats.

Bronsmatchen mellan Kanada och Frankrike spelas imorgon torsdag 14.00 och visas i Kunskapskanalen. Matchen döms för övrigt av det svenska domarteamet med Jenny Palmqvist som huvuddomare. Om Kanada kan ladda om och visa samma kämpaglöd som mot USA så finns bronset inom räckhåll men jag håller nog ändå Frankrike som favoriter.