OS-tempen


Hedvig LindahlLjummen – Blandar och ger både i klubblag och landslag. Bättre mot Japan än USA i Volvo Winners Cup. Ett par riktigt bra matcher i Damallsvenskan på slutet.

Sofia LundgrenVarm – Stabil i sin halvlek mot Japan senast. Har liksom hela Linköping sett hetare ut i Damallsvenskan i de senaste matcherna.

Annica SvenssonSval. Har inte haft någon lysande vår vare sig i landslaget eller klubblaget. Stabil insats senast mot Göteborg och dessutom en riktigt läcker framspelning till ett Marta-mål. I övrigt finns fortfarande en hel del att önska av det offensiva spelet.

Lina Nilsson – Varm. Har väl kanske inte direkt glänst hela våren men har ändå stått för en hel del fina matcher. Känns klart stabilare defensivt i år, tog chansen i landslaget senast och är ganska nära startelvan nu.

Malin Levenstad – Het. Har visat kanonform hela våren och varit bra i nästan samtliga matcher. Visade klass i Champions League men har ämndå riktigt fått fullt förtroende i landslaget.  Är man bäst så är bäst även om man är kortare än de som inte är bäst, eller??

Linda SembrantLjummen. Jag har hyllat Sembrant hela våren men på slutet har spelet inte varit lika imponerande. Har inte sett lika alert och resolut ut i de senaste matcherna. Kanske har småskadorna på slutet satt sig i huvudet. Måste hitta storspelet igen i OS för hon känns som en mycket stark kandidat som mittback i startelvan.

Emma Berglund –  Ljummen. Har en bra och stabil vår bakom sig men stod över den sista matchen p.g.a. hälseneproblem. Förhoppningsvis inget som ska vara hämmande i fortsättningen.

Sara Thunebro – Het Avslutande sin säsong i Tyskland med en hel del speltid efter att ha spenderat en stor del av serien på bänken. Har visat uppåtgående form och var riktigt bra i de senaste landskamperna.

Nilla Fischer – Varm. Jag har klagat på passningsspelet under våren men i de senaste matchern har det sett klart bättre ut. En av världens starkaste bollvinnare när hon är i form.

Caroline Seger – Ljummen. Stundtals oroväckande osynlig i matcherna men blixtrar till ibland med både fina löpningar och passningar. Känns ändå stabil.

Lisa Dahlkvist – Sval. Var inte särskilt lyckosam i Volvo Winners Cup men har sett lite bättre ut i de senaste omgångarna i Damallsvenskan. Har stort förtroende från landslagsledningen och kommer nog få mycket speltid i OS. Måste hitta formen.

Johanna Almgren – Varm. Stora skadebekymmer hela våren och få matcher i kroppen. Har svårt att orka hela matcher ännu och hade behövt fler matcher innan OS. Het i offensiven och en av de skickligare passningsspelarna i truppen. Två bra inhopp i Volvo Winners Cup.

Marie Hammarström – Varm.  Har gjort en hyfsad vår och är nästan alltid varit en av de bästa i KIF Örebro. Stabila insatser i de senaste landskamperna .

Kosovare Asllani – Glödhet!. Sjukt bra vår där hon varit dominerande i nästan samtliga Kristianstads matcher. Har sett het ut när hon fått chansen i landslaget också. En så formstark spelare bör ingå i startelvan

Antonia Göransson Ljummen – Var mycket bra i Algarve Cup i våras och har fått mycket speltid i stjärnspäckade Potsdam. Tog många bra löpningar i Volvo Winners Cup men hade svårt att förvalta lägena när hon fick bollen.

Sofia Jakobsson – Ljummen– Var riktigt vass i Champions League i våras och även i ett par landskamper, men något blekare på slutet. Ser ut att trivas bättre som toppforward än ytter vilken är ett problem i landslaget som numera kör med en (Lotta Schelin) på topp. Bör ha en mycket offensiv roll, låt hellre andra ta mer defensivt ansvar.

Madelaine Edlund – Varm – Jobbar alltid hårt och tar löpningarna. Piggt inhopp i Volvo Winners Cup, börjar våga mer i landslaget. Gör lite för få mål för att vara toppforward men öppnar ytor åt andra.

Lotta Schelin – Glödhet! Har varit lysande hela året, måtte formen hålla i sig fram till OS också! En av världens absolut främsta anfallare för tillfället.