OS-truppen, en kort presentation


1. Hedvig Lindahl, målvakt, Kristianstads DFF. 29 år, 86 landskamper.
Fysiskt en av de snabbaste och starkaste i truppen. Spelar ofta långt ut från mål som en extra back och är bra på att sätta igång spelet snabbt. Mycket hög högsta nivå men tar ibland kostsamma felbeslut och löper ofta risken att få bollen lobbad över sig. Given förstemålvakt.

2. Linda Sembrant, mittback, defensiv mittfältare, Tyresö FF. 25 år, 35 landskamper, 1 mål.
Spelskicklig mittback som gärna sätter press på motståndarna och bryter högt upp. Bra passnings- och huvudspelare. Har tillhört Damallsvenskans absolut bästa mittbackar under våren. Tar då och då offensiva initiativ. Given i startelvan.

3. Emma Berglund, mittback, Umeå IK. 23 år. 11 landskamper.
Liknande spelartyp som Sembrant och även hon oftast bra i passningsspelet. Debuterade i landslaget i vintras och har snabbt etablerat sig och gjort många stabila insatser. Given i startelvan.

4. Annica Svensson, ytterback, Tyresö FF. 30 år, 28 landskamper.
Ettrig och defensivt mycket skicklig ytterback. Viker inte ner sig och är ofta bra mot bra motstånd. Stark en mot en. Har dock inte haft någon toppsäsong och behöver bättra på det offensiva spelet. Går en jämn kamp med Lina Nilsson om högerbacksplatsen i startelvan.

5. Nilla Fischer, defensiv mittfältare, Linköpings FC. 27 år, 90 landskamper, 12 mål.
En av världens bästa defensiva mittfältare. Stor och stark bollvinnare som ofta  befinner sig på rätt plats. Något ojämn i passningsspelet och har stundtals svårt att orka i slutet av matcherna. Landslagskapten och given i startelvan.

6. Sara Thunebro, ytterback, FFC Frankfurt. 33 år, 93 landskamper, 3 mål.
Rutinerad ytterback som börjat hitta formen igen efter en lite tveksam säsong i Tyskland där hon fått dåligt med speltid. Bra med båda fötterna. Har bra offensiva egenskaper som hon bör utnyttja oftare. Given vänsterback i startelvan. Vicekapten.

7. Lisa Dahlkvist, central mittfältare, Tyresö FF. 25 år, 56 landskamper, 7 mål.
Oftast passnings- och positionssäker på det centrala mittfältet där hon är bra både defensivt och offensivt. Har haft en lite tyngre säsong hittills och formen känns tveksam. Jobbar dock alltid hårt och är ändå en trolig startspelare.

8. Lotta Schelin, anfallare, Olympique Lyonnais. 28 år, 106 landskamper, 45 mål.
Snabb, teknisk och målfarlig och en av världens absolut bästa anfallare för tillfället. Betyder nästan oroväckande mycket för Sveriges anfallsspel. Sprider skräck bland motståndarförsvaren och drar på sig mycket uppmärksamhet. Skicklig på att skapa ytor både för sig själv och andra. En liten vadskada har spökat den senaste veckan men ska (och måste) vara under kontroll. Given i startelvan.

9. Kosovare Asllani, offensiv mittfältare, anfallare, Kristianstads DFF. 22 år, 36 landskamper, 6 mål.
Har hittat tillbaka till storformen efter ett par sämre säsonger och har varit en av vårens bästa spelare i Damallsvenskan. Bra driv i steget, irrationell och skicklig med bollen. Bör ingå i startelvan centralt eller på kanten med tanke på sin fina form men på det offensiva mittfältet finns många alternativ.

10. Sofia Jakobsson, yttermittfältare, anfallare, Rossiyanka (Ryssland). 22 år, 17 landskamper, 3 mål.
Snabb och irrationell anfallare och bra bollkontroll i hög fart. Svårläst löp- och dribblingsmönster. Gör sig bäst som anfallare men kommer mest få spela på det offensiva yttermittfältet. Väger stundtals lite lätt men kan ändå ofta på egen hand hålla försvaren sysselsatta. Ganska trolig startspelare.

11. Antonia Göransson, vänsterytter, anfallare, Turbine Potsdam. 21 år, 24 landskamper, 4 mål.
Offensivt  lagd spelare som tar många löpningar i djupled och gärna utmanar motståndarförsvaren både en och två gånger. Har ibland svårt att få till den avgörande passningen. Bra vänsterfot. Slåss främst med Marie Hammarström om en plats i startelvan.

12. Marie Hammarström, ytterback, mittfältare, KIF Örebro. 30 år, 23 landskamper, 1 bronsmål.
Klok spelare som kan spela på många positioner. Främst aktuell som vänsteryttermittfältare även om hon nog egentligen passar bäst centralt. Mycket giftig vänsterfot. Bra passningsspelare och bra skott. Ganska nära startelvan.

13. Lina Nilsson, ytterback, LdB FC Malmö. 25 år, 34 landskamper.
Offensivt lagd ytterback som gärna följer med i anfallet. Slår Sveriges bästa inlägg och är ett bra anfallsvapen. Blir bättre och bättre defensivt men måste jobba hem snabbare ibland. Jämn kamp med Annica Svensson om en plats till höger i backlinjen.

14. Johanna Almgren, offensiv mittfältare, Kopparbergs/Göteborg FC. 28 år, 41 landskamper.
En av truppens mest tekniska och passningsskickliga spelare. Bra på att slå den avgörande passningen. Även ganska snabb och kan hota i djupled. Måste våga utmana mer. Ett bra offensivt alternativ på den offensiva centrala mittfältspositionen. Har inte riktigt lyckats spela till sig en plats i startelvan utan kommer troligtvis oftast börja på bänken

15. Caroline Seger, central mittfältare, Tyresö FF. 27 år, 93 landskamper, 13 mål.
Tvåvägsspelare som är mycket stabil defensivt och stundtals även briljerar offensivt. Duktig passningsspelare med fina instick till forwards. Formen verkar stigande. Har varit förstavalet på det offensiva centrala mittfältet men passar minst lika bra i en defensivare position. Given i startelvan.

16. Madelaine Edlund, anfallare, Tyresö FF. 26 år, 33 landskamper, 1 mål.
Hårt arbetande anfallare som pressar motståndarförsvaren och öppnar ytor åt andra. Har ännu inte riktigt slagit igenom i landslaget och mest agerat inhoppare. Behöver få igång målskyttet. Inhoppare.

17. Malin Levenstad, mittback, LdB FC Malmö. 23 år, 7 landskamper.
Brytningssäker mittback som pressar högt och oftast är på rätt plats vid rätt tillfälle. Har gjort en lysande säsong i klubblaget men kommer inte få mycket speltid så länge Sembrant och Berglund är tillgängliga.

18. Sofia Lundgren, målvakt, Linköpings FC. 29 år, 27 landskamper.
Lugn, trygg och stabil målvakt. Bra med fötterna, något sämre i luftrummet. Andremålvakt bakom Lindahl under ett antal år nu.

,