Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

OS-turneringen lottad

Grupperna i OS i Rio har lottats och lagen blev ganska jämnt fördelade i tre starka grupper.

Grupp E: Brasilien, Sverige, Kina, Sydafrika
Tuff lottning för Sverige men inte alls omöjlig. Hemmanationen Brasilien får väl kanske ses som knapp favorit men både Sverige och Kina har möjlighet att vinna gruppen. Brasilien har ju inte varit på topp de senaste åren men kan kanske lyfta på hemmaplan och lär ju trivas i klimatet. Kina  har växt rejält på senare tid under Bruno Binis ledning. Ovisst och spännande lär det bli. Sydafrika ska inte räcka till.

Grupp F: Tyskland, Australien, Kanada, Zimbabwe
Tyskland får förstås ses som favoriten men Australien kan kanske utmana om gruppsegern. Även Kanada kan förstås ställa till det här.

Grupp G: USA, Frankrike, Nya Zeeland, Colombia
USA och Frankrike ska rimligtvis göra upp om gruppsegern. Nya Zeeland och Colombia kanske spelar bort varandra i kampen om tredjeplatsen.

 

Sveriges gruppspelsmatcher
3/8 13:00 (18:00 svensk tid) Sverige – Sydafrika
6/8 22:00 (03:00 svensk tid) Brasilien – Sverige
9/8 22:00 (03:00 svensk tid) Kina – Sverige

 

Möjliga slutspelsmotståndare

Skulle vi vinna gruppen väntar trean från grupp F eller G i kvartsfinal. Det skulle sannolikt vara Australien/Kanada eller Nya Zeeland/Colombia

Skulle vi bli tvåa väntar tvåan i grupp F i kvartsfinal. Troligtvis Australien eller Kanada men det skulle inte förvåna mig om det blir Tyskland igen.

Går vi vidare som två av tre treor så väntar vinnaren i grupp G i kvartsfinal, sannolikt USA eller Frankrike.

 

En som vi tyvärr inte får se i OS är 28-åriga tyska mittfältaren Nadine Keßler som idag meddelat att fotbollskarriären är över efter en lång frånvaro p.g.a. skador. Den alldeles för korta karriären innehöll bl.a. tre fantastiska säsonger i Wolfsburg från 2011-12 till 2013-14 där det blev två ligatitalar och två Champions League-titlar, en EM-titel med landslaget 2013 och titeln världens bästa spelare 2014.

Ett svar till OS-turneringen lottad