Östersunds DFF satsar internationellt


Östersunds DFF fortsätter att satsa internationellt för att klättra i seriesystemet. Siktet är inställt på Damallsvenskan, men först ska man med hjälp av utländsk förstärkning som nykomling etablera sig i Elitettan. Det har varit mycket amerikanskt i klubben de senaste åren men i år bli det större spridning på nationaliteterna.

Den landslagsmeriterade brasilianska mittfältaren Laylla DaCruz är det mest meriterade av nyförvärven och visar att Östersund menar allvar med sin satsning. 24-åringen har i år representerat New Jersey Wildcats i amerikanska W-League (ligan under NWSL) där hon var lagets främsta målskytt med 7 mål på 11 matcher. Där var hon lagkamrat med bl.a den colombianska stjärnan och tidigare Rosengård-spelaren Yoreli Rincon, som nyligen skrev på för italienska Torres.

Ny i ÖDFF 2015 är också den 27-åriga målvakten Ina Budestean från Moldavien. Hon kommer närmast från spel i litauiska Gintra Universitetas där hon hade en viktig roll i lagets framgångar (jämfört med tidigare insatser) i Champions League.  Från Sunnanå SK ansluter också isländska backen Eyrún Guðmundsdóttir som missade hela 2014 p.g.a. skada.

De två offensiva och landslagsmeriterade thailändska spelarna Thanatta Chawong och Taneekarn Dangda återvänder också till klubben. De spelade med laget i höstas och är en del av ett thailändskt samarbete som klubbben inledde under 2014.

Se även Östersunds-Posten

,