Paus för Persson & lite norsk Silly Season


Sofie Persson tar en paus från fotbollen. 28-åringen har en fin säsong bakom sig i Eskilstuna United och blev nyligen inkallad till landslagslägret på Bosön. Tungt för United som ju nyligen också blev av med Petra Larsson, sin andra stabila centrala mittfältare. Eskilstuna-Kuriren skriver om saken i en plus-låst artikel idag.

Det är ju lite svårt att förstå att båda väljer avsluta/ta paus just nu när Champions League väntar för klubben och båda blivit landslagsaktuella. Men så är det inte heller jag som måste göra de uppoffringar som krävs år efter år för spel på elitnivå.

I Norge riktas som vanligt mycket av intresset mot Avaldsnes under den här delen av året. Man har redan värvat Frankfurts tränare Colin Bell men på spelarsidan har man inte riktigt kommit igång ännu. På klubbens önskelista finns dock en rad norska landslagsspelare som Trine Rønning, Gry Tofte Ims, Maria Thorisdottir, Hege Hansen och Guro Reiten.

Norska mästarna LSK var ju nära att slå Colin Bell’s Frankfurt och lär vara starka även nästa säsong även om man tvingas skära på kostnaderna med en minskad budget. Återstår att se vad det innebär för de svenska spelarna Emma Lundh och Mimmi Löfwenius.

En som fick lämna var isländska landslagsmålvakten Guðbjörg Gunnarsdóttir. När nu även andremålvakten Nora Gjøen tar paus från fotbollen lär man dock behöva värva på målvaktssidan.

Kanske är en spelare som Linköpings Katie Fraine aktuell, någon comeback i Mallbacken tycks det i alla fall inte bli. Mallbacken har för övrigt åtta provspelare på plats, det skriver NWT om idag.