Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Pia Sundhage leder F17-landslaget

SVT avslöjade det tidigare idag och nu bekräftas det på svenskfotboll.se att Pia Sundhage kommer att leda F17-landslaget framöver, bl.a. i hemma-EM 2020. Det känns som ett lite ovanligt steg att ta, från A-landslaget till F17-landslaget, men Sundhage kommer också få möjlighet att resa runt och berätta om sina erfarenheter.

Jag är lite överraskad och kluven till utnämningen men hon kommer säkerligen kunna bli en bra förebild och inspiratör för de unga spelarna. F17-landslagen har inte varit särskilt framgångsrika de senaste åren och en mer meriterad förbundskapten kan de ju inte få, så vi får väl se vad det blir för Sundhage-effekt.

Det man kan ställa sig frågande till är dock om hon är den fotbollsutbildare spelarna behöver i den här åldern. Det är ju här de på allvar ska introduceras i det svenska landslagets spelfilosofi och just spelmässigt blev det ju egentligen aldrig någon succé för Sundhages landslag och det svenska landslaget kändes ju ofta otydligt i sit spel. Det som kan vara positivt är ju att Pia Sundhage i grunden står för en offensiv fotboll och den delen känns det inte som att det fokuseras nog på i de yngre landslagen.

 

3var till Pia Sundhage leder F17-landslaget

 1. Svenneberka says:

  Sundhage nämnde något om att nya jobbet skulle bli en överraskning för många. Och nog blev det en överraskning, eller snarare en chock!
  Att gå från A-landslag ner till F17 måste vara unikt. Har det någonsin hänt?
  Sundhage är en inspiratör – inte en instruktör som 16-17-åringar behöver.
  Om nu gamla vännen Marika ville bjussa på en tjänst (troligen högavlönad) inom SvFF-familjen borde hon i stället ha gett Sundhage jobbet som ambassadör för svensk damfotboll.

  • The Guardian says:

   Där ser man vad styvmoderligt damfotbollen behandlas – det är inte bara stenåldersmänniskor inom de stora internationella förbunden, tydligen…

 2. Anonym says:

  oj oj oj. ok ! 80-90-tals fotboll för di unga (lisa dahlkvist typer byggs laget kring då ) samtidigt som peter G försöker närma sig modern fotboll, kvickhet,teknik (aslani typer) Vilken röd tråd , som att köra både bakåt o framåt samtidigt. ????, vi får nog inte se eller höra domanskis analys om em insatsen och varför vi fastnat och kommit efter???, detta var svaret pia o lillie ska fortsätta backa in i framtiden och peter kör framåt hej o hå