Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Pia Sundhages första landslagstrupp

Det var ingen jättespännande trupp direkt och jag känner mig lite smått besviken så här direkt efteråt. Idel stabila namn dock men jag hade nog hoppats att man skulle testa några flera av de yngre eller andra formstarka spelare. Truppen är nog dock mer signerad Calle Barrling och Lilie Persson än Pia Sundhage som ännu inte hunnit sätta sig in i det hela. Kanske får vi se andra spelare testas under de längre lägren till våren. Riktigt skönt var det i alla fall att höra Pia säga att det är offensiv fotboll som gäller nu och att hon hellre vinner med 3-2 and 1-0. Har verkligen längtat efter ett Sverige vill spela offensiv fotboll.

Truppen ställs mot Schweiz i Växjö 23:e oktober.

Målvakter: Kristin Hammarström, Sofia Lundgren, Carola Söberg
Helt enig vad gäller målvakterna, de känns som de tre bästa och mest stabila just nu.

Försvarare: Emma Berglund, Sara Larsson, Lina Nilsson, Malin Levenstad, Sara Thunebro, Stina Segerström, Annica Svensson 
Inga överraskningar i försvaret heller, här är det rutin som gäller. Riktigt kul att Malin Levenstad är med igen, hennes unga klubbkollega Amanda Ilestedt hade också varit intressant att se i landslaget. Jag hade gärna sett att man testade några alternativ på ytterbacksplats t.ex. Jessica Samuelsson på vänsterbacksplats och dessutom hade jag gärna sett att Marlene Sjöberg skulle göra comeback, tycker hon har varit bästa ytterbacken i år.

Mittfältare: Johanna Almgren, Kosovare Asllani, Lisa Dahlkvist, Nilla Fischer, Caroline Seger, Antonia Göransson, Marie Hammarström, Emmelie Konradsson
Har egentligen inget att anmärka på här bortsett från att jag vill se Sofia Jakobsson som anfallare och inte mittfältare. Kul att Emmelie Konradsson får chansen igen.

Anfallare: Madelaine Edlund, Jessica Landström, Susanne Moberg, Lotta Schelin, Elin Rubensson
Lite överraskad att Jessica Landström finns med, jag tycker nog Susan Varli har varit den hetaste anfallaren i Djurgården den senaste tiden. Fridolina Rolfö hade varit ett bra alternativ till Landström, men kul att åtminstone Elin Rubensson äntligen får chansen. Både Susanne Moberg och Madelaine Edlund har fortfarande en del att bevisa i landslagströjan. Edlund har fått lämna återbud p.g.a. hjärnskakning på träning.