Poängavdrag och övergångstrubbel


Chansen att nå Champions League nästa år har minskat dramatiskt för franska topplaget FCF Juvisy då man har fått fyra poängs avdrag. Det var i matchen borta mot Saint-Étienne som Juvisy glömde att skriva upp Camilla Catalas namn när man lämnade in sin laguppställning. Ett slarvfel som kan stå klubben dyrt i ambitionen att nå en av de två Champions League-platserna. Klubben blir alltså av med segern (ger fyra poäng i Frankrike) och får även lägga till tre extra insläppta mål. Nu har man inte råd att tappa många poäng i ligan framöver.

Saint-Étienne har inte heller kommit undan helt utan straff. Övergången av vad som i år var tänkt som lagets främsta anfallsvapen, Laura Bouillot, har nämligen genomförts felaktigt och hon får nu inte längre spela för klubben, åtminstone inte förrän vid nästa transfer-fönster. Hon slutade förra året fyra i skytteligan och blir ett tungt avbräck för Saint-Étienne och deras ambition att kunna hota de fyra stora franska klubbarna. Laget får inte ta över segern i matchen mot Juvisy men får behålla den poäng som man i Frankrike får bara genom att genomföra matchen. Bouillot hade behövts idag när laget nollades av svaga Arras som vann med matchens enda mål och tog sin första ligaseger sedan i januari..

Även i Italien har en del klubbar problem med övergångar och det gäller då främst att det drar ut rejält på tiden att få de utländska spelarna spelklara. Hårdast har Riviera di Romagna drabbats som värvade flera utländska spelare inför säsongen. Redan för snart två månader sedan presenterades t.ex. portugisiska landslagsanfallaren Carolina Mendes och spanjorskan Irene Martín García men ingen av dem är ännu spelklara. Inte heller rumänska landslagsspelaren Mónika Sinka eller portugisiskan Raquel Pega Infante har gjort någon match ännu.

På tal om Italien så föll idag Verona i toppmatchen och Gardasjön-derbyt mot Brescia med klara 1-4. Daniela Sabatino blev stor matchhjälte för Brescia med sina tre mål.