Potsdam – Frankfurt 2-1


Turbine Potsdam tog en imponerande och rättvis seger när man besegrade ärkerivalen FFC Frankfurt med 2-1 i ett tidigt toppmöte i Tyskland. Särskilt imponerande eftersom Potsdam har haft en hel del skadebekymmer den senaste tiden. Jag trodde inte Potsdam skulle räcka till i den absoluta toppstriden i år men dagens prestation kändes betydligt vassare än motsvarande match förra säsongen och då var man ju med i guldkampen ända in på målsnöret.

Det var också Turbine Potsdam som tog kommandot direkt i matchinledningen med hög press och aggressivitet i spelet. Många var bra i laget idag, inte minst schweiziska 21-åringen Lia Wälti på mitten som axlade kaptensrollen med den äran. Försvararen Tabea Kemme är en annan som bara blir bättre och bättre. En som verkligen utvecklats under sin tid i klubben är också Asano Nagasato som i år ser hetare ut i alla moment och som också gjorde lagets båda mål.

FFC Frankfurt fick ut imponerande lite av sina namnkunniga spelare och fick sällan igång något vettigt eget spel och allt kändes trögt, stillastående och omständigt. Man skapade framförallt sina chanser vid fasta situationer och så kom också reduceringen till med dryga tio minuter kvar av matchen. Simone Laudehr satte dit den och hon var en av få som höll måttet i bortalaget.