Proffsdebut för Hanna Terry i NWSL


I mars 2013 fick svensk-amerikanska Hanna Terry testa på spel med det svenska U23-landslaget. Nu har hon spelat till sig ett kontrakt med stjärnfyllda Portland Thorns i amerikanska NWSL. Förhoppningsvis kan 23-åringen utvecklas där och så småningom kanske bli aktuell för svenska A-landslaget.

Redan i mitten av juni testades hon av Portland Thorns och fick göra ett minut-kort inhopp mot Washington Spirit. Det ledde till ett kontrakt med klubben och i nattens match borta mot Seattle Reign kom första inhoppet som proffs när hon fick spela knappa tio minuter i lagets offensiv. Hon kommer troligtvis även fortsättningsvis få nöja sig med inhopp då det är riktigt tuff konkurrens om platserna i laget.

nwslMatchen i sig dominerades stort av solklara serieledarna Seattle Reign som totalt körde över Portland Thorns och vann med hela 5-0. Segerregissör var som vanligt skotska Kim Little med sin briljanta teknik och fina passningar men hon fick också god hjälp av japanskan Nahomi Kawasumi. Hela laget spelar dock fin fotboll och framförallt, till skillnad från motståndarna, så spelar man just som ett lag.

Portland Thorns har inte levt upp till förväntningarna och storstjärnorna Alex Morgan, Christine Sinclair och Verónica Boquete var samtliga osynliga och Nadine Angerer fick alltså hämta bollen i nätet fem gånger i natt när laget pressades sönder och samman av ett inspirerat Seattle.

Målen: S. Leroux 4′, N. Kawasumi 39′, 49′, M. Rapinoe 57′, K. Little 90’+3
Matchen, som de flesta andra från NWSL, kan ses i sin helhet på YouTube:

,