QBIK eller Sunnanå?


Ikväll ska de två andra kvallagen börja sin tvekamp om en plats i Damallsvenskan. Kl. 18.00 på Tingvalla IP i Karlstad är det som gäller för det första mötet. Det är ett helt klart favorittippat Sunnanå som gästar QBIK och på pappret känns laget helt klart starkare och jag tror man kommer fixa den damallsvenska platsen. Men nu är det kval och allt kan som bekant hända… Returen spelas i Skellefteå på söndag 14.00.

QBIK var inför säsongen en favoriterna i serien och trots att man precis innan serien började tappade viktiga Stina Björkström och i somras även gravida Jenny Hallstensson så lyckades man hålla ihop det och nå kvalplatsen. Att börja hemma och avsluta borta behöver nödvändigtvis inte vara någon nackdel för laget då man varit klart bättre på bortaplan än hemma i Karlstad i år. Julia Spetsmark och Mia skoglund är pålitliga målskyttar i laget och även rutinerade mittfältaren Linda Nöjd stänker in en hel del mål. Linda Nöjd har för övrigt aviserat att hon kanske slutar i klubben (och med fotbollen) efter säsongen. Mot starka Sunnanå kommer säkerligen amerikanska mittbacken Robyn Decker och målvakten Maria Yatrakis få nyckelroller och måste nog göra riktiga toppmatcher.

Sunnanå SK höll för favorittrycket även om man gick en hård kamp mot Sirius om seriesegern. Laget är obesegrat på bortaplan och hemma har man, utöver en förlust, idel segrar. Laget har bra bredd med många rutinerade spelare, t.ex. Carina Holmberg, mittfältaren som blev utsedd till Norrettans bästa spelare. Några utländska inslag finns också inte minst då skickliga nigerianskor i form av anfallaren Perpetua Nwocha och backen Helen Okaonu som båda tillhör Nigerias landslag samt den kinesiska landslagsmålvakten Yanru Zhang. I laget finns också svenska U-landslagsspelare som Nina Jakobsson och Sara Nordin. Lägg därtill lagets skyttedrottning Erika Nilsson-Waara som man hämtade från Piteå inför säsongen.

 

,