Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Rosengård försvarade cupen

FC Rosengård förvarade förra årets cupguld genom att besegra Linköpings FC med 1-0 (Troelsgaard) i dagens final. Det var en mycket jämn match med få heta målchanser där Rosengård kontrade in segermålet efter lite Linköpingsslarv på mittfältet.

Jag hade problem med uppkopplingen under matchen så ska inte gå in på någon större analys. Ganska händelsefattig första halvlek där jag tycker att Rosengård hade mer boll men Linköping skapade lite mer med ett snabbare anfallsspel. Rosengård tog ledningen en bit i andra i ett av få fina anfall från lagets sida och därefter tog man också över spelet mer. Linköping försökte jaga kvittering men Rosengård hade ganska bra kontroll.

Ett par positiva inslag:

Caroline Seger visade tydligt att hon fortsatt har i landslaget att göra och var utmärkt spelfördelare i sin defensiva mittfältsroll, samma roll som jag hoppas få se henne i landslaget framöver. Däremot saknade Rosengård kreativitet högre upp i planen och där har man en del att jobba med.

I Linköping tycker jag att Anna Oscarsson stod för den mest positiva insatsen. Hon spelade första matchen från start som högerback i sin nya klubb och gjorde det väldigt bra inför ögonen på Peter Gerhardsson och kan mycket väl komma med i morgondagens VM-kvaltrupp.

I övrigt vet jag inte om någon riktigt förstärkte sina landslagschanser.

17var till Rosengård försvarade cupen