Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Rosengård vann Svenska Cupen

FC Rosengård vann Svenska Cupen när man besegrade Linköpings FC med 3-1 inför 2057 personer på Malmö IP. Det var en match i högt tempo och fin marknadsföring för svensk klubbfotboll när man nu äntligen fick plats i TV.

Rosengård bjöd på det klart bästa spelet och såg vassare ut än på väldigt länge med ett härligt rörligt och snabbt anfallsspel och aggressivt försvarsspel. Linköping räckte helt enkelt inte till och cup-segern var den första för Malmö-laget sedan 1997.

Rosengård tog kommandot i matchen från start. Anita Asante vann väldigt många dueller på det centrala mittfältet där LFC fick väldigt svårt att spela sig igenom. Samtidigt var alla Rosengårds stjärnor på spelhumör denna dag och laget spelade fin anfallsfotboll. Man fick också utdelning med för Linköping psykologiskt jobbiga mål i slutet av första och början av andra halvlek.

Spelkvaliteten sjönk i andra halvlek och Linköping fick lite hopp när man reducerade. Det hoppet försvann dock minuten senare när Rosengård satte spiken i kistan. Linköpings backlinje med tre svenska OS-spelare hade en del problem och hade möjligtvis kunnat agera lite bättre vid målen.

Kul att se Stina Blackstenius fortsätta visa fin form och hon var absolut en av de bättre i Linköping och åter målskytt. I Rosengård visade Lotta Schelin ingen trötthet trots mycket spel i OS och hon jobbade hårt och hittade fint samspel med övriga trots sin korta tid i klubben.

1-0 Schelin (’44), 2-0 Martens (’47), 2-1 Blackstenius (’67), 3-1 Marta (’68)

Matchens främsta
1. Marta (FC Rosengård) – Marta fick inte sitt OS-guld men var uppenbarligen taggad ändå. Hårt jobb och finess matchen igenom och med två assist och ett mål blev hon också stor matchvinnare. Världsklass av världens bästa Marta.

 

17var till Rosengård vann Svenska Cupen