Rossiyanka – Zvezda 0-2


ryssland_14_10Det blev ingen drömdebut för Olivia Schough i ryska Rossiyanka. Laget föll idag i ryska ligan mot Zvezda med 0-2. Segern var rättvis även om inte heller serieledande Zvezda visade upp något bländande spel. Förlusten innebär att Rossiyanka är kvar på platsen precis under slutspelsstrecket.

Schough ingick som toppforward i en helt nykomponerad anfallslinje tillsammans med portugisiskan Carolina Mendes och sydkoreanskan Park Eun-sun. Kul att Park Eun-sun blivit utlandsproffs, en del kanske minns att några motståndarcoacher för en tid sedan krävde att hon skulle könstestas.

Någon landslagform visade väl inte Olivia Schough direkt och hon hade det ganska tufft matchen igenom. Det var dock inte någon i laget som imponerade speciellt mycket. Med lite mer tid ihop kommer det nog bli bättre, men bra att hon äntligen får gott om speltid i alla fall.

Målen föll i första halvlek. 0-1 kom på en tveksam straff som Ukrainska landslagsanfallaren Daria Apanashchenko satte. 0-2 var en soloraid av Zvezdas kraftfulla ivorianska José Nahi.

Matchen streamades live och kan ses i repris nedan.