Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Ryssland: Vinteruppehåll

Veckans toppmöte mellan Zorkij och Ryazan avslutade hösten i ryska högstaligan. Det var hemmalaget som vann med 2-0 och därmed gick upp i serieledning, två poäng före Rossijanka. Serietiteln kommer säkerligen bli en hård kamp mellan just dessa tre lag och det är väl inte helt omöjligt att det kommer ske några värvningar under vintern. Främst Rossijanka kanske jagar ytterligare någon toppspelare till kommande kvartsfinaler mot Wolfsburg.

Ligan har nu vinteruppehåll fram till mitten av mars. Rossijanka har en hängmatch mot Zvezda som inte kommer spelas förrän i april och de båda lagen har bara spelat åtta matcher, mot nio för övriga. Zvezda har inte oväntat tappat en hel del i slagkraft då man i år på grund av svag ekonomi fått satsa på yngre talanger.

Izmailovo har gjort en klart starkare säsong än förra året och värvningen av den kraftfulla ryska landslagsanfallaren Olesya Kurochkina har varit särskilt lyckad. Hon toppar skytteligan på 10 mål, tre bättre än Ryazans Elena Danilova och fyra fler än Zorkijs italienska landslagsmittfältare Pamela Conti. De svenska anfallarna i ligan, Rossijankas Sofia Jakobsson och Linnéa Liljegärd har inte haft någon lysande höst där skadebekymmer och sjukdom har ställt till det lite. Sofia Jakobsson har bara spelat tre ligamatcher och gjort två mål. Linnéa Liljegärd har ännu inte riktigt spelat in sig i startelvan utan har fått nöja sig med ett par inhopp.