Seriefinal imorgon


På lördagen spelas den oerhört viktiga seriefinalen mellan serieledande Tyresö FF och tvåan LdB FC Malmö. Vid seger för Tyresö känns serien så gott som avgjord medans en Malmö-seger skulle innebära fortsatt hård guldkamp under hösten.

I Tyresö finns frågetecken för om Marta kan spela. Hon stod över matchen senast med ryggproblem. Återstår att se om det håller henne borta eller om man mörkar lite av taktiska skäl så här dagen innan. Om hon inte kan spela försvagar det självklart Tyresö avsevärt. Tyresö har möblerat om en hel del i försvaret på senare tid p.g..a. skador och senast spelade Lisa Dahlkvist mittback. Kanske är Linda Sembrant redo för spel från start nu efter sin korsbandsskada.

Även Malmö har haft en del skadebekymmer och man saknade ju senast bl.a. Katrin Schmidt och Elin Rubensson. Däremot har man en Therese Sjögran i storform och det ska bli kul att se vad hon kan uträtta mot tuffare motstånd än senast. Jag hoppas på en jämn, spännande och välspelad match likt den när lagen möttes i Malmö. Kanske blir det rent av också en repris resultatmässigt. För seriens skull hoppas jag att Malmö tar minst en poäng. Tips: 2-2

Avspark lördag 14.30 Tyresövallen. TV4 Sport sänder. Övriga matcher i omgången spelas söndag-måndag.

,