Silly Season 2014/15 är igång


Nu finns sidan för Silly Season 2014/15 uppe i menyn där övergångar och rykten kontinuerligt uppdateras fram tills övergångsfönstret stänger i april. Jag förväntar mig en relativt lugn Silly Season denna gång då exempelvis FC Rosengård och Linköpings FC nästan redan har fulla trupper för 2015. Det mest intressant för mästarna är om man lyckas behålla Marta.

Vad gäller topplagen i övrigt så tror jag inte heller på några stora förändringar i KIF Örebro men de kommer tappa sina kanadensiska spelare Stephanie Labbé och Marie-Éve Nault om de kommer med i VM-truppen då Kanada satsar hårt på hemma-VM. Återstår att se hur man löser målvaktsfrågan för Labbé vill man säkert gärna ha tillbaka efter VM. Kopparbergs/Göteborg FC lovade en storsatsning om man nådde andraplatsen men det lyckades ju inte så även där blir det kanske en ganska lugn vinter men det återstår att se.

Redan nu börjar det hända del på marknaden och flera tunga namn har aviserat att de tänker flytta. Emma Berglund har redan beslutat sig för att lämna Umeå IK och det har ryktats om FC Rosengård som nästa klubbadress. Det kommer säkerligen att avslöjas ganska snart. Berglund vill flytta till en klubb som satsar och då är alternativen inte så många i Sverige. Mittbacken skulle kanske också kunna vara ett alternativ för Kopparbergs/Göteborg.

Kristianstads DFF ser ut att tappa flera viktiga spelare och kan nog få svårt att upprepa årets fina femteplats nästa säsong. Marija Banušić meddelade igår på Instagram att hon åker hem och lämnar Kristianstad. Om hon har tänkt stanna hemma i Uppsala nästa säsong så lär AIK och Hammarby ligga bra till som ny klubbadress och det vore förstås en mycket bra värvning för båda lagen. Även Hedvig Lindahl och Susanne Moberg kan vara på väg bort från Kristianstad då de under säsongen uttryckt en önskan att spela i klubbar som satsar större.

Emma Lundh är ytterligare en landslagsspelare som kan stå inför ett byte av klubb då hon aviserat att hon kan komma att lämna AIK för flytt till en större klubb för att utvecklas ytterligare. Elin Rubensson står under kontrakt med FC Rosengård även 2015 men känner att hon behöver få mer speltid för att få VM. Återstår att se hur man hittar en lösning där. Vittsjös Sofie Andersson funder starkt på att lägga skorna på hyllan och skulle vara ett tungt tapp för lagets offensiv.

,