Silly Season Europa, augusti


Storklubbarna runt om i Europa börjar spika sina trupper för den kommande säsongen. Här kommer lite av det som hänt sedan inlägget Silly Season, juli-uppdatering. Mandy Islacker, som jag då skrev beslutat att lämna Duisburg, är nu klar för nykomlingen Cloppenburg. Ett mycket bra offensivt nyförvärv och hon kommer bli mycket viktig för lagets ambitioner att etablera sig i Frauen-Bundesliga. Cloppenburg har även värvat amerikanska målvakten Libby Stout, som hade stor del i Yzeures framgångar i franska ligan förra säsongen.

Den senaste tidens frågetecken i Frankrike har annars varit var Yzeures skickliga anfallare Laura Bouillot  skulle hamna. Nu är det klart att hon går till Saint Étienne. PSG har förstärkt defensiven med ytterligare en landslagsspelare. Frankrikes Laura Georges är ju sedan tidigare klar och nu har man även värvat  Italiens duktiga högerback Sara Gama. På tal om Italien så ser Napolis satsning mot toppen ut att ha stannat redan efter en säsong då klubben den senaste tiden har tappat en rad tongivande spelare.

Det var länge ganska tyst runt FC Barcelona men nu har läget presenterat några fina nyförvärv. Defensiven förstärks med landslagsbackarna Ruth García och Marta Torrejón som båda fick mycket speltid i EM. Även offensiven har förstärkts med landslagsmeriterade Willy Romero. Mest spännande är kanske ändå värvningen av serbiska 18-åringen Jelena Čanković, en hyperteknisk spelare som spås en lysande framtid

Fler av sommarens heta värvningar på Silly Season-sidan.