Silly Season: Mercik till Vittsjö


Snart 24-åriga amerikanska Rachel Mercik flyttar från Turbine Potsdam till Vittsjö GIK. Amerikanskan har inte lyckats ta en ordinarie plats i Potsdam utan mest fått spela med andralaget. Bättre lycka i Vittsjö kanske. En snabb spelare för kanten och kanske tar Antonia Göranssons position. Hon har inte spelat i de amerikanmska proffsligorna men tillhört de amerikanska ungdomslandslagen.

Antonia Göranssons tankar om flytten till Seattle Reign:

I Elitettan så fortsätter IF Limhamn Bunkeflo att värva från Damallsvenskan. Det är 20-åriga mittfältaren Malin Gunnarsson som ansluter efter en säsong i Rosengård.

En av ersättarna i Rosengård, Ella Masar, intervjuvas om sin flytt till Rosengård en dryg minut in i klippet nedan (på engelska).

, ,

Ett svar till “Silly Season: Mercik till Vittsjö”

  1. Ska bli intressant att se hur bra Mercik är, hon var nämligen och tränade med LFC för några veckor sen och där gjorde hon efter vad jag läst mig till inget större intryck då man inte var intresserade av att se mer från henne. Känns överhuvudtaget som det varit en hel del värvningar av utländska spelare man inte direkt hört talas om tidigare men de etablerade är väl för dyra (utom för Rosengård) antar jag.

    Man får väl hoppas klubbarna vet vad de gör för varje plats som tas av en utländsk spelare som inte presterar kunde ju gått till en svensk spelare istället.