Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Silly Season-nytt

Nej, det blir inget Linköping för Johanna Almgren och Catrin Johansson. Båda spelarna har nu förlängt sina kontrakt med Kopparbergs/Göteborg FC. Det känns väl också som ett ganska logiskt beslut med tanke på att Göteborgs satsning känns betydligt hetare än Linköpings för tillfället. Inte helt oväntat får inte Ingrid Wells något nytt kontrakt. Amerikanskan har haft svårt at ta en helt ordinarie plats i laget och har inte riktigt blommat ut så som klubben hade hoppats.

Nu är det också klart att LdB FC Malmös Emma Wilhelmsson spelar i Jitex nästa säsong. Ytterligare en stabil och rutinerad spelare, vilket har blivit något av klubbens signum. Helt klart en nyttig spelare både på mittfält och i försvaret. Isländska Fanndís Friðriksdóttir, som jag hade hoppats få se i Sverige nästa år kan istället hamna i Norge då hon för tillfället är och provtränar med Kolbotn skriver fotballmagasinet.no. Men vem vet, kanske tar hon en tur över gränsen också.

Annars sitter jag mest och väntar på att Kristianstad ska avslöja några nyförvärv. Tydligen ska man ha tre ”kvalitetsspelare” på väg in. Inte så lätt att utläsa så mycket ur det.  Jag hade dock tycke det hade varit kul om kanadensiskan Sophie Schmidt återvänder.