Silly Season-nytt


Östers duktiga mittback Sanna Svensson kommer nästa år spela för Åland United i finska ligan. Hon var med i truppen som vann EM-silver i F19-EM 2009 och kommer bli en bra förstärkning i ÅUs försvar när man nästa år satsar på att ta guldet. Senast (och enda gången) laget vann finska ligan var 2009, då fanns en annan tidigare Öster-spelare i truppen, nämligen Elin Nilsen, numera i Kristianstad. Elin Nilsen är för övrigt en annan spelare som mycket väl komma att byta klubb under vintern, Piteå är en av intressenterna. På tal om Piteå så är amerikanska anfallaren Lindsay Taylor där och provtränar med klubben innan hon återvänder till Norge för att avsluta säsongen med sin nuvarande klubb Arna-Bjørnar.

En av de hetare svenska spelare för tillfället tycks vara QBIKs anfallare Julia Spetsmark som nästan kan välja och vraka bland damallsvenska klubbar. Mallbacken, Sunnanå, Piteå, Jitex och Linköping har alla visat intresse.

Inte helt oväntat så börjar en del av spelarna i nedflyttade AIK och Djurgården fundera på att röra på sig. Djurgårdens isländska målvakt Guðbjörg Gunnarsdóttir är en som har aviserat att hon inte är särskilt lockad av att spela i Elitettan. Som nominerad till en av årets målvakter i Damallsvenskan bör hon dock inte ha några större problem att hitta en ny klubb. En annan av Djurgårdens spelare som borde vara riktigt het är Susan Varli som gjort en mycket bra höst och även fått debutera i U23-landslaget.