Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Silly Season / Träningsmatcher

Elin Ekblom Bak blev inbytt i Tyresös träningsmatch mot Åland United. Hon spelade ju i Tyresö senast 2011 men varvade förra säsongen ner i Älta IF där hon dock blev skyttedrottning och förde laget till Elitettan. Återstår att se om om det nu blir elitsatsning i Elitettan med Älta eller rent av i Damallsvensan med Tyresö. I matchen, som slutade 4-1 till Tyresö, debuterade också Christen Press i laget och hon blev målskytt direkt. Lagets övriga mål gjordes av Caroline Seger och Line Røddik Hansen samt ett självmål. Åland United stretade emot ganska bra och hade utöver målet från amerikanskan Monica Dolinsky även tre ramträffar i matchen.

Före detta Kristianstadspelaren, ytterbacken Emelie Johnsson, som är på jakt efter en ny klubb, var med och träningsspelade för KIF Örebro i matchen mot Öfvre Adolfsberg som vanns med 7-0. KIF Örebro är ju dock främst på jakt efter mittfältare men har funderingar på att använda Johnsson ute på en kant där hennes snabbhet borde kunna komma väl till pass.

Vittsjö har träningsspelat mot danska 3F-ligajumbon B93/HIK/Skjold som man besegrade med 4-1. Jane Ross fick göra sitt första mål i Vittsjötröjan i den matchen där även Sofie Andersson och Emma Sjödahl (2) gjorde mål.. Det har nu också blivit helt klart att amerikanskorna Danesha Adams och Brittany Bock inte återvänder till klubben. De ska istället spela med Sky Blue FC i amerikanska NWSL. Där får de också sällskap av Lisa De Vanna, förra säsongen i Linköping samt Manya Makoski, förra året skyttedrottning i Åland United.

Relaterade inlägg:  Träningsmatcher – Silly Season – övergångar & rykten