Sjögran får inte åka till USA


Therese Sjögran har haft en tuff vår i Damallsvenskan med lite speltid efter sin korsbandsskada. Motgångarna ser ut att fortsätta med en antagligen missad plats i EM-truppen och nu har hon även hindrats av klubben från ett USA-äventyr. Eftersom hon ser ut att missa EM dök nämligen möjligheten upp att få spela med Seattle Reign i amerikanska NWSL. LdB FC Malmö sätter dock stopp för den utlåningen trots att hon endast skulle missa två-tre damallsvenska matcher. Klubben är ju inblandad i guldstriden och är orolig för eventuella skador som kan uppstå under EM.

Jag kan kanske tycka att det är lite märkligt att man inte släpper iväg en spelare som gjort så mycket för klubben när det bara handlar om att missa ett fåtal matcher, särskilt som hon fått så lite speltid och säkert kan komma tillbaka i bättre matchform om hon får spela i USA. Klubben har ju dessutom ofta haft t.ex. Elin Rubensson, Yoreli Rincon som alternativ på bänken och även Frida Nordin är ju tillbaka. Men har man kontrakt så har man och nu blir det istället spel i Malmös F19-lag om det nu inte ändå mot förmodan blir en plats i EM-truppen. Hela artikeln i Sydsvenskan


3 svar till “Sjögran får inte åka till USA”

  1. Säga vad man vill Sjögran har i alla fall en bra kontakt med media, hon har nästan mest spaltutrymme i tidningarna trots att hon inte är odienare vare sig i klubblag och landslag, Kanske något för förbundet att anställa !

  2. ”Terre”, a grand old lady inom damfotbollen borde förstås förtjäna mer respekt! Hon har gjort mycket för sitt Malmö – och för landslaget. Och med tanke på att klubben tydligen betraktar Sjögran som avbytare och ”hjälpgumma” kunde man gott unna henne glädjen att få ladda om batterierna på nordamerikansk mark. Främlingslegionen LdB har ju stallet smockfullt med stjärnor och dyra lyxlirare, vilka alla får slåss hårt om platserna i startelvan.