Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Sjögren förbundskapten i Norge

Många trodde att han skulle bli Sveriges nästa förbundskapten men så blev det inte. Linköpings mästartränare Martin Sjögren blir istället ny förbundskapten för det norska damlandslaget, det meddelar LFC på sin hemsida. Intressant att se vad han kan få ut av Norge som ju är på väg igenom ett ganska stort generationsskifte men där man redan har bl.a. de unga stjärnorna Ada Hegerberg och Caroline Graham Hansen att bygga laget kring. Redan i januari väntar test mot England och Sverige i La Manga.

Det här är förstås en mycket tung förlust för Linköpings FC inför den kommande Champions League-säsongen och det blir intressant att se vad man hittar för någon ersättare. Frågan är också vad det innebär för klubbens chanser att lyckas behålla Stina Blackstenius.

15var till Sjögren förbundskapten i Norge

 1. Henrik S says:

  Grattis Norge!

 2. Kjell 43 says:

  Bara att grautlera Norge till en av Damfotbollens bästa tränare. Synd att inte SVFF fattade detta.

 3. Filip A says:

  Synd för oss, bra för Norge. Nu har Harder lagt upp på sin Instagram att flytten till Wolfsburg är ett faktum!!

 4. Filip A says:

  Och Fiona Brown, Skottland är klar för Eskilstuna!

 5. spelare12 says:

  Tack för den infon

 6. LasseW says:

  Gajhede,Rolfö och Harder är tunga förluster,men frågan är om inte Martin Sjögren är tyngsta tappet av alla.

 7. The Observer says:

  Grattis Norge, grattis Sjögren och förstås – grattis Rosengård som nu kom närmare SM-guld 2017! Nu fattas väl bara att Blackstenius lämnar för att fullborda Linköpings käftsmäll…

  Det har sitt pris att få rykte om sig att kunna utveckla talanger och lag – nu betalade Linköping det priset.

 8. K says:

  Yvonne Ekroth ny tränare i LFC kanske?

 9. Anonym says:

  Lite överdrivna hyllningar tycker jag, någon superhjälte talar vi väl inte om här. Visst Linköping gjorde en fantastisk säsong i år men vi ska väl inte helt glömma att laget också underpresterade i två år innan dess.

 10. Uffe says:

  Om jag har fattat saken rätt kommer EN spelare i det norska landslaget att jubla: Kristine Minde.

 11. The Observer says:

  Jaha ”Anonym” – kanske lite väl överdrivna dissningar också? Lag som tar medaljer i DA har alltså ”underpresterat”? Kanske Sjögren ska klandras för att han inte fixade SM-guld redan 2013? Det tog ju några år att få ihop helheten….

  Hur som helst – när matchen Norge – Sverige senast sändes i norska förbundets webb intervjuades företrädare – det verkar tydligt att man gått noggrant tillväga vid rekryteringen – bättre att sätta in en tillförordnad FK (som de hade då) än att göra fort och fel. Generellt verkar faktiskt Norge lite listigare i idrottsfrågor än Sverige…..

  • Anonym says:

   Jag tycker det är att underprestera när man ses som främsta guldutmanare men slutar fyra som man gjorde förra året. Som landslagstränare kommer han inte ha så mycket tid att få ihop helheten.

   • The Observer says:

    Att ”ses som främsta guldutmanare” är en sak. Att spela och prestera efter lagets förutsättningar är en annan sak. Att som tränare få ihop helheten i ett klubblag är en tredje sak. Visst ”underpresterade” LFC säsongen 2015, men knappast som helhet utan i vissa och, skulle det visa sig, avgörande matcher. Hade man fortfarande ”underpresterat” om man kommit tvåa i DA? Visst, jag håller med dig om att han inte kommer att få så mycket tid på sig med landslaget att få ihop helheten, men det påstod väl ingen heller? Nog är det lite tidigt att recensera Sjögren på ett jobb han börjat idag……

 12. Uffe says:

  Vad Martin Sjögren än hade för visioner om framgångar föregående säsonger är oväsentligt. Det var ändå spelarna, inte tränarteamet, som stod för prestationerna positivt och negativt. Det är alltid lika förvånande att man i denna sekulariserade värld inbillar sig att en fotbollstränare är någon slags halvgud, som med sitt trollspö gör underverk på löpande band. Men – tänk ändå om det vore så enkelt! Martin Sjögren tillönskas hursomhelst all lycka och framgång på andra sidan riksgränsen. Det kan nog behövas, eftersom norrmän – som det verkar – i högre grad än andra mäter idrottsliga framgångar med guldmått. Med eller utan mystiska läppsalvor inblandade…