Skadedrabbat LSK väntar Malmö


Norska LSK Kvinner står ikväll inför en tuff utmaning när man på hemmaplan tar emot formstarka Malmö. Matchen spelas på naturgräs, något som inget av lagen vanligtvis spelar på på sin hemmaplan. LSKs vanliga hemmaplan, LSK-hallen är inte godkänd av UEFA så nu är det Åråsen som gäller.

Ldb FC Malmö, kallat FCR Malmö i Champions League, men till nästa säsong antagligen FC Rosengård, går in i mötet som klar favorit. Med en Ramona Bachmann i superform och ett stundtals sprakande snabbt och effektivt anfallsspel kommer norskorna få svårt att hänga med. Hela laget känns egentligen i väldigt fin form där spelare som Manon Melis, Anja Mittag, Therese Sjögran och Katrin Schmidt imponerat på senare tid. Enda frågetecknet i startelvan är om Lina Nilsson kan spela efter den stukning hon åkte på mot KIf Örebro senast. Man har också en mycket stark bänk om man behöver göra förändringar.

lskStörsta avbräcket för LSK är utan tvekan skadan på den finska landslagsmålvakten Tinja-Riikka Korpela som har gjort en riktigt bra säsong. Frågetecken för lagets främsta målskytt Emilie Haavi som inte spelat match på över en månad på grund av en sträckning.  Hon var väldigt bra under våren och lysande även förra hösten i Champions League, den gången med Röa. Man har även under lång tid fått klara sig utan landslagsspelarna Madeleine Giske och Lene Mykjåland. Frågetecken också för sommarens nyförvärv, Lisa-Marie Woods, en ex-landslagsspelare med fin vänsterfot.

Trots de tunga avbräcken har man ett starkt lag då man har en bredare trupp än någonsin. Nyckelspelare är försvarsjätten Marita Skammelsrud Lund som måste hålla iop sitt försvar perfekt.  Isabell Herlovsen,som missade EM, är på väg mot fin form och som svensk är man väl medveten om vad hon kan åstadkomma när svenskt motstånd väntar. Hon är i offensiven främst uppbackad av fysiskt starka tyskan Isabell Bachor. Mycket viktiga är också de smarta och hårt arbetande innermittfältarna Ingrid Mo Wold och Mari Knudsen.

Avspark 19.00. Matchen sänds inte på TV.

 

,