Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Skador och nyförvärv för Wolfsburg

De regerande Champions League-mästarna Vfl Wolfsburg har värvat spelare i ett rasande tempo den senaste tiden, inte minst har man hämtat in flera av Europas största offensva talanger. Senast i raden att bli klara för klubben är Polens supertalang Ewa Pajor samt norska Synne Kinden Jensen. De ansluter till nästa säsong.

Om alla blir kvar i klubben kommer man nästa säsong därmed ha en enorm arsenal av offensivt lagda spelare där ju även världsstjärnor som Alexandra Popp, Yuki Ogimi, Martina Müller och Zsanett Jakabfi, ytterligare tyska toppspelare som Isabell Kerschowski, Lina Magull, Selina Wagner, Julia Simic och Anna Blässe samt ytterligare heta talanger som Caroline Graham Hansen, Jovana Damnjanovic och Jasmin Sehan ingår.

Det är ju jättebra att damfotbollen blir mer professionell och att de stora klubbarna i Europa verkligen satsar men samtidigt blir sprickorna mellan toppen och botten allt större när toppklubbarna dammsuger övriga lag på toppspelare.

Defensivt har man långt ifrån samma bredd men stjärnor som Nilla Fischer och Lena Goeßling. Jag tycker faktiskt ändå att det är lite förvånande att man släpper in så otroligt lite mål. Bredden i försvaret blir ytterligare sämre framöver då Luisa Wensing bröt vadbenet i matchen mot Kina idag och blir borta i några månader.

På mittfältet får Vanessa Bernauer med flera fortsätta att vara stand-in för långtidsskadade Nadine Keßler som tyvärr tvingas till ytterligare en knäoperation. Ingen Keßler i Champions League-matcherna mot Rosengård alltså och det finns dessvärre också en uppenbar risk att världens bästa spelare inte  kommer kunna vara med i sommarens VM.