Slutspelsdags i USA

W-League

De senaste dagarna har topplagen de olika divisionerna i W-League gjort upp om vilka som ska ta plats i det nationella slutspelet som går av stapeln i Ottawa 27-29 juli. Fyra lag kommer göra upp om W-League titeln och Ottawa Fury är som värdar för slutspelet redan tilldelade en plats. Övriga tre platser fördelas med en vardera till Western-, Central- och Eastern Conference. Ottawa vann också sin Central Conference och hade säkert av egen kraft också kunnat nå slutspelet. Nu fick istället de efterföljande fyra lagen Laval Comets, Quebec City Amirals, Toronto Lynx och Hamilton Rage spela om den platsen. Quebec City Amirals vann till slut den avslutande Conference-finalen mot bittra rivalen Laval på straffar inför 580 åskådare hemma på Francois-Xavier Garneau College.

I Western Conference  mötte ettan Pali Blues tvåan Seattle Sounders i en ren gruppfinal om en plats i slutspelet. Seattle saknade sina många landslagsstjärnor som är i London och Pali Blues vann hemma i Kaliforniska Fullerton med 1-0 inför blott 287 åskådare.

Eastern Conference är indelat i 3 divisioner och dessa divisoners vinnare samt en tvåa gjorde upp om en plats i slutspelet. Charlotte Eagles vann lite oväntat den sydöstra divisionen efter att i sista matchen besegrat regerande W-League-mästarna Atlanta Silverbucks och därmed också passerat dem i tabellen. Man ställdes i Conference-semifinalen mot Long Island Rough Riders (segrare i nördöstra divisionen) och vann med klara 4-0.  I Conference-finalen fick man sedan möta DC United (segrare i atlantiska divisionen) som inte hade några problem att avfärda Virginia Beach Piranhas (tvåa i samma division). Hemma på Maryland Sports Complex är DC United svårslagna och man vann finalen mot Charlotte med 3-0 inför 628 åskådare.

Det blir alltså Ottawa Fury, Quebec City Amirals, DC United och Pali Blues som gör upp om titeln i år i semifinaler och final i helgen.

————————————————————

WPSL Elite

Även i WPSL Elite är det dags för slutspel. De fyra topplagen Boston Breakers, Western New York Flash, New York Fury och  Chicago Red Stars har varit i en klass för sig och det är också dessa fyra lag som kommer göra upp om årets titel. Det skilde bara fem poäng mellan ettan Boston Breakers och fyran Chicago i grundserien och dessa två lag kommer mötas i den ena semifinalen 25:e juli. De båda lagen från New York gör upp i den andra semifinalen samma dag. Segrana möts sedan i finalen på lördag 28:e juli. Man har alltså lyckats pricka in samma speldagar som de två första omgångarna i OS-turneringen avgörs, men de ska i alla fall inte krcka tidsmässigt. Hela slutsepelet avgörs på Western New York Fash hemmaarena Sahlen Stadium i Rochester.