Spännande avslutning i division 1


Medan Div 1 Norrland, Norra Svealand och Västra Götaland redan har fått sina seriesegrare så står det med en omgång kvar fortsatt mycket på spel i övriga tre Division 1-serier.


Så spelas kvalet till Elitettan:

Östersunds DFF Assi IF

IFK Kalmar/Växjö DFF – Örebro SK Söder/Smedby AIS/IFK Nyköping

Kungsbacka DFF – Lidköpings FK/Holmalunds IF

Vinnarna till Elitettan. Eftersom Tyresö FF försvann ur seriesystemet ska ytterligare ett lag flyttas upp till Elitettan. Det blir det förlorande lag som lyckats bäst i dubbelmötet. (Flest poäng, målskillnad och gjorda mål)


I Norra Götaland står Lidköpings FK och Holmalunds IF på samma poäng inför den sista omgången och Lidköping toppar poängen med endast två måls bättre målskillnad. I den avslutande omgången har båda lagen hemmamatcher där Lidköping möter serietrean Skövde KIK och Holmalund möter seriesjuan IK Gauthiod. Det luktar målskillnadsaffär.

I Östra Götaland har IFK Kalmar en poäng till godo på Växjö DFF och avslutar med en bortamatch mot seriesexan Lörby IF. Den matchen ska man normalt sett vinna och IFK Kalmar får ses som mycket stora favoriter att fixa seriesegern. Kalmar har också överlägsen målskillnad. Växjö DFF möter serienian BK Tinnis borta.

I Södra Svealand har fyra lag en teoretisk chans att ta hem seriesegern. Örebro SK Söder (46p, målskillnad +30) toppar tabellen före Smedby AIS (45p +46), IFK Nyköping (43p + 32) och Västerås BK 30 (43p +17). Västerås BK 30 kan räknas bort med den dåliga målskillnaden. Övriga tre har relativt lätta matcher där Örebro SK Söder nian P18 IK på bortaplan, Smedby AIS möter tian IFK Lidingö borta och IFK Nyköping möter jumbon Fanna BK hemma. Örebro får ses som favoriter förstås men P18 har inte förlorat med stora siffror i någon match under säsongen så helt klart är det inte.

,

4 svar till “Spännande avslutning i division 1”

  1. Är det inte det förlorande lag som tar mest poäng i dubbelmötena som i första hand avancerar, inte det lag som förlorat med minst marginal? Ett lag kan ju vinna med 1-0 och förlora med 10-0. Det borde vara battre än två 1-0 förluster?

    • Ja, jag uttryckte mig lite otydligt. Flest poäng, målskillnad och gjorda mål används för att skilja lagen åt och i den ordningen.

    • Söndag 12/10 14:00 spelas i alla fall första mötet mellan Östersund och Assi i Östersund.