Om Spelare12.com


Under våren 2012 var vi fyra fotbollsfantaster som startade Spelare12.com lite som en reaktion på att damfotboll.com skulle lägga ned. Från början var tanken att ha en ganska omfattande rapportering från matcherna i Damallsvenskan och vi hade koll på 4-5 matccher per omgång. Eftersom damfotboll.com ganska snart gjorde comeback och våra förutsättningar ändrades en del gick sidan över till att bli av mer bloggkaraktär och med lite lägre ambitioner. Spelare12 är sedan i början av sommaren endast jag själv som heter David Lundell.

Jag har själv inte varit inblandad i damfotbollens värld annat än som supporter så det är väl främst från den sidan man får läsa bloggen även om jag gärna vill leka både förbundskapten och tränare ibland när jag skriver 🙂 Intresset för damlandslaget väcktes vid VM på hemmaplan 1995 där straff-förlusten mot Kina i kvartsfinalen har etsat sig fast i minnet. Sedan dess har jag följt landslaget och i skarven till 2000-talet väcktes också intresset för Damallsvenskan och med Womens Cup även för damfotbollen i övriga Europa. Sedan har intresset bara växt och nu sitter jag här och skriver.

Fokus på sidan ligger på just europeisk damfotboll. I första hand Damallsvenskan, damlandslaget och Champions League. Även Svenska Cupen och Elitettan, övriga Norden samt de större ligorna i Europa kommer få en hel del utrymme.  Enstaka notiser om annat som intresserar mig i damfotbollsvärlden blir det också.

För mer information, frågor, tips eller annat går det nå mig på spelare12@yahoo.com eller bara genom att använda kommentarsfälten någonstans i bloggen.