Startelvan mot Bosnien-Hercegovina


startelvan_mot_bosnienDet bjöds inte på några överraskningar i startelvan som ställs mot Bosnien-Hercegovina imorgon. Det är ett lag vi ska slå med vilken uppställning som helstMatchstart lördag 15.30. Matchen sänds i TV4.

Hedvig Lindahl i målet förstås. Som mittbackar blir det Nilla Fischer och Linda Sembrant. Jag tycker det är Sveriges två bästa mittbackar men som jag varit inne på kanske inte kompletterar varandra så bra. Mot ett motstånd som Bosnien är de dock utmärkta val med sitt huvudspel då Sverige säkert kommer få en hel del hörnor. Hade gärna annares också sett lite mer av Marina Pettersson-Engström i landslagsdressen men hon kommer sitta på läktaren.

Som ytterbackar blir det åter Sara Thunebro och Lina Nilsson. Inget problem mot ett motstånd som Bosnien där de kanfår ut mycket av sina offensiva färdigheter. Det hade annars varit ett utmärkt tillfälle för Jessica Samuelsson och Elin Rubensson att få träna in offensiva kombinationer då jag tycker de är de ytterbackar i truppen man bör satsa på mot VM.

Inga överraskningar på mittfältet där Caroline Seger och Hanna Folkesson tar de centrala rollerna. Therese Sjögran på sin vänsterkant och åter Olivia Schough i startelvan. I anfallet blir det Lotta Schelin och formstarka Kosovare Asllani. Förhoppningsvis får Marija Banusić chansen att göra ett längre inhopp. Även Malin Diaz kan nog komma in och ställa till en väldig oreda när bosniskorna börjar bli trötta.

Det är för övrigt nästan samma startelva som när lagen möttes i Bosnien i oktober förra året med bara några positionsförändringar och att Therese Sjögran ersatt Marie Hammarström och Linda Sembrant ersatt Charlotte Rohlin. Då vann Sverige bara med 1-0 efter en straff. Vi får hoppas på bättre spel och utdelning denna gång.

Avbytare: Carola Söberg, Emma Berglund, Jessica Samuelsson, Lisa Dahlkvist, Malin Diaz Pettersson, Marija Banusić, Sofia Jakobsson.
På läktaren: Hilda Carlén, Antonia Göransson, Emma Lundh, Marina Petterson-Engström, Elin Rubensson.

Lotta Schelin om matchen och målrekordet