Startelvan mot Bosnien-Hercegovina


Pia Sundhage bjuder på en ganska överraskande startelva i lördagens VM-kval mot Bosnien-Hercegovina. Det är nu dags att testa det ny spelsystemet och lite extra tråkigt är det då att matchen inte TV-sänds. Nu är ändå Bosnien inte något motstånd som kommer ge så jättemånga svar så ett utmärkt tillfälle att experimentera friskt. Inte mycket är sig likt från den senaste kvalmatchen.

sverige_bosnien1Hedvig Lindahl är tillbaka i målet och kanske på väg att ta tillbaka posten som förstemålvakt? Lina Nilsson ersätter Jessica Samuelsson i backlinjen. En rimlig förändring med tanke på att bollen mestadels kommer befinna sig på offensiv planhalva. Hanna Folkesson får testa rollen som defensiv mittfältare, en roll som säkert kommer passa henne utmärkt.

Borta är de snabba mittfältskanterna och där tar istället Marie Hammarström och Caroline Seger plats. Jag misstänker att de kommer röra sig en hel del innåt i banan. Kosovare Asllani tar steget ner på mittfältet vilket lämnar plats åt Olivia Schough i anfallet.

Rent spontant känns det positivt och uppställningen är inte helt olik den diamant-uppställning jag förespråkade i inlägget ”En svensk diamant” för ett drygt år sedan men någon Schough eller Folkesson hade jag inte på min landslagsradar då. Hur lika uppställningarna är i praktiken återstår att se.

Matchen startar 14.00

,