Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Startelvan mot England

startelvanmotenglandDet bjöds på en mycket väntad startelva till matchen mot England som spelas i Hartlepool under söndagen (15.00 svensk tid).

Det har talats en del om att spela ihop ett ny mittbackspar eftersom Nilla Fischer är avstängd i kommande VM-kvalet mot Polen. Det är väl därför inte helt otänkbart att Fischer och Linda Sembrant får en halvlek var. Den klart snabbare Emma Berglund har valts istället för Linda Sembrant som ju annars har visat vass form det senaste året..

Väntade namn som ytterbackar i Sara Thunebro och Lina Nilsson. Ofta duktiga i offensiven men nu är det upp till bevis i defensiven också. På alla andra positioner spelar de väntade namnen. Med Asllani i en offensiv mittfältsroll blir det en väldigt offensiv startelva och det blir intressant att se om det blir en för offensiv balans nu när det är tuffare motstånd.

Bland avbytarna så hoppas jag att Fridolina Rolfö får gott om speltid, gärna en hel halvlek. Ser också gärna att Jenny Hjohlman och Magdalena Ericsson får en del speltid. Sex avbytare får användas.

I den engelska truppen har formstarka Dunia Susi fått lämna återbud p.g.a. skada och ersätts av Birminghams Jo Potter. Målvakten Rachel Brown-Finnis har ersatts av Carly TelfordHela Englands trupp