Startelvan mot England


Imorgon är det dag för Sveriges genrep inför EM när vi ställs mot England i den sista landskampen innan det smäller. Matchen sänds i TV4 Sport med avspark 19.00. Det bjuds inte på några stora överraskningar i startelvan.

startelvan_mot_englandFrågetecknet inför var om Lina Nilsson eller Jessica Samuelsson skulle få förtroende på högerbacksplatsen. De har fått ganska mycket speltid båda två under våren och den här gången föll valet på Samuelsson. Det känns som ett ganska klokt val när vi ställs mot Englands mycket snabba yttermittfältare. Det är väl inte helt omöjligt att båda kommer få speltid även under EM där man kan spela Samuelsson när vi möter just den här typen av anfall medans Nilsson kanske får chansen mot motståndare där vi dominerar i större utsträckning och behöver mer spelskicklighet. Jessica Samuelssons prestation imorgon kan nog bli helt avgörande om vem som får mest förtroende i EM.

På högermittfältet får Josefine Öqvist chansen från start, en plats som hon nog kommer få även i EM. Centralt så får som väntat Caroline Seger och Marie Hammarström åter spela tillsammans. Klokt att ge dem så mycket speltid som möjligt. Lisa Dahlkvist – Caroline Seger kommer säkert också bli en kombinationi EM, men de har ju också mer speltifd ihop från klubblaget. I målet är Kristin Hammarström tillbaka och Sofia Lundgrens chans att bli förstemålvakt är definitivt borta.

I övrigt vill jag se att Charlotte Rohlin och Nilla Fischer har fortsatt att utveckla sitt samspel i mittförsvaret, att Antonia Göranssons form är på fortsatt uppåtgående och att förkylningen inte har stört formen på Lotta Schelin.