Startelvan mot Färöarna


Imorgon är det dags för VM-kval igen. Denna gång står Färöarna för motståndet på Gamla Ullevi i Göteborg. Redan nu kommer startelvan någon som man som bloggare tackar för men jag tycker ändå det är väl tidigt att ge motståndarna den fördelen. Pia Sundhage utnyttjar tillfället att göra hela sju försändringar i startelvan jämfört med matchen mot Bosnien senast.

startelvan_mot_faroarnaKristin Hammarstöm ersätter Hedvig Lindahl i mål. En föränding som troligtvis inte kommer ha någon betydelse då Färöarna sällan kommer vara i närheten av Sveriges mål. roligast är kanske att Amanda Ilestedt får chansen från start. Självklart ett alldeles utmärkt tillfälle för henne att bli bekväm i landslaget mot ett så pass svagt motstånd. Jessica Samuelsson ersätter Lina Nilsson som högerback och det blir intressant att se om hon kan bygga vidare på det fina offensiva spel hon bjöd på mot Polen.

Viktigast är kanske förändringen på vänsterkanten där Antonia Göransson och Therese Sjögran ersätter Sara Thunebro och Marie Hammarström. Mot just sånt här motstånd borde deras egenskaper passa alldeles utmärkt. Göransson kommer och ska vara oerhört offensiv i en sån här match och Sjögran kan hitta trånga passningsvägar när Färöarna försvarar med hela laget.

Kosovare Asllani flyttar upp på topp igen och Caroline Seger flyttar in mer centralt tillsammans med Lisa Dahlkvist som ersätter Hanna Folkesson i den defensiva rollen. Jag tycker kanske att man kan satsa ännu offensivare mot just Färöarna och t.ex. ha Seger i den defensiva rollen. Olivia Schough får lämna startelvan och in kommer Josefine Öqvist.

Matchen börjar 19.00 och sänds på TV4 Sport.

,